Herdenking De Oversteek

Met de 'Herdenking De Oversteek' herdenken wij de militairen van de 82e Airborne Divisie die bij de heldhaftige oversteek over de Waal op 20 september 1944 voor onze vrijheid stierven. Bij het monument De Oversteek worden kransen gelegd en zullen schoolkinderen in gedachtenis aan de gesneuvelde soldaten een gedicht voordragen. U bent van harte uitgenodigd om deze herdenking bij te wonen. 
Voorafgaand aan de herdenking voert de Pontoon Group 40’45’ een nabootsing van de Waaloversteek uit. Dit wordt bij het monument De Oversteek op grote schermen live vertoond. Het is niet mogelijk om de Waaloversteek vanaf de herdenking aan de Oosterhoutsedijk te bekijken. 

Datum en tijd

Vrijdag 20 september, 13.30 – 15.00 uur

Locatie

Oosterhoutsedijk 1, 6663KV, Waalmonument Nijmegen Lent

Bereikbaarheid

Op 20 september 2019 is de Oosterhoutsedijk vanaf de Parallelweg in Lent en Oude Groenestraat in Oosterhout afgesloten voor alle verkeer. De herdenking is het best te bereiken per fiets. Neem daarvoor de route via de Waaldijk (Oosterhout) of kom met de fiets via de stadsbrug De Oversteek. Onder de brug de Oversteek (kant Oosterhout) is een tijdelijke fietsenstalling. We adviseren u om ruim op tijd te komen. 

EHBO

Er zijn medisch hulpverleners aanwezig.

Sanitair

Er zijn toiletten op de Oosterhoutsedijk.

Volg ons op Facebook: bit.ly/herdenkingdeoversteek