Optocht historische voertuigen

De herdenkingsrit van ‘Operatie Market Garden 2019’ komt op zondag 22 september rond 14:30 vanuit Berg en Dal de stad in en zal uiteindelijk om 15:00 uur aankomen op de Vasim.

De route die daarbij door de stad gereden wordt, is als volgt Berg en Dalseweg, Meester Franckenstraat, Keizer Traianusplein, Nieuwe Ubbergseweg, (stukje terug over de rijksweg), linksaf naar de Ubbergseweg onder de Waalbrug door, Voerweg, Waalkade, Veemarkt, rechtsaf naar de Hezelpoort, Voorstadslaan, Weurtseweg, Nymaweg, Vasim.

Bereikbaarheid

Voor het reguliere autoverkeer is de route echt enkele uren volledig afgesloten. Tijdens de doorkomst van de colonne is oversteken niet mogelijk, ook niet voor voetgangers en fietsers.

Extra maatregelen:

  • De Maartenskliniek is met een omleiding bereikbaar via Postweg/Sophiaweg
  • Bewoners van de wijk Hunnerberg in Nijmegen-Oost kunnen de wijk in en uit via de bewaakte oversteken op de Broerdijk en de Huygensweg, ook het verkeer van/naar justitiële inrichting de Hunnerberg kan hiervan gebruik maken.
  • Verkeer naar Duitsland kan via de verkeersregelaars op het Traianusplein met een stukje in de colonne meerijden.
  • Bewoners van de Benedenstad kunnen via de Nieuwe Markt de wijk in en uit. Daarvoor worden de paaltjes op de Nieuwe Markt en Steenstraat/Vleeshouwerstraat /Nonnenstraat tijdelijk (voor de duur van de tocht) eruit gehaald.
  • De buurt Koningsdael kan via de verkeersregelaars op de Nyma weg - buiten de colonne om - naar de Weurtseweg/Energieweg.