Hoogwater in de Waal van 17 t/m 19 juli

Van zaterdag 17 t/m maandag 19 juli wordt hoogwater verwacht in de Waal. Dit komt door de vele regen. Daarom nemen we een aantal maatregelen.

Waalkade

De oostelijke kant van de Waalkade is afgesloten. De bussen die over de Waalkade rijden, worden omgeleid via de singels. Kijk voor actuele reisinformatie op breng.nl.  Fietsers en brommers worden omgeleid via de Vleeshouwerstraat.

Aan de westelijke kant van de Waalkade halen we onder andere prullenbakken, straatmeubilair en een stroomkast weggehaald.
De coupures (houten schotten) aan de Waalkade hoeven volgens de voorspellingen niet gesloten te worden. Dit wordt het hele weekend goed in de gaten gehouden.

Rivierpark

Alle toegangspaden tot het eiland en de trappen bij de Snelbinder en de Oversteek worden afgesloten. Het Ossenwaardpad tussen Zaligebrug en Lentloper en ook de Zaligebrug zelf worden afgezet. De hoogwaterdrempel tussen de Oudedijk en de Bemmelsedijk is eerder deze week al afgesloten.

Laatste nieuws

Volg voor het laatste nieuws de liveblog van Waterschap Rivierenland, het twitteraccount van Waterschap Rivierenland en het twitteraccount van gemeente Nijmegen.