Datum:

Nijmegen en Beuningen zetten digitaliseringsvouchers in voor ondernemers in retail, detailhandel en horeca

Vanaf 22 december kunnen ondernemers in Nijmegen en Beuningen in retail, detailhandel en horeca via RvN@ een digitaliseringsvoucher aanvragen. Met deze vouchers kunnen zij hulp inschakelen om bijvoorbeeld een webshop te starten. De gemeenten willen met deze actie ondernemers ondersteunen die zijn getroffen door de coronacrisis.

Door de aanhoudende coronacrisis kunnen veel ondernemers hun producten niet op de normale manier aanbieden. Digitale dienstverlening biedt daarom op dit moment kansen. Ondernemers kunnen de vouchers gebruiken om een expert in te huren die helpt om deze vorm van dienstverlening op te zetten. Dit blijft, ook na corona, belangrijk.

Wethouder Monique Esselbrugge van Nijmegen: “De nieuwe lockdown vraagt natuurlijk weer veel van de veerkracht van onze ondernemers. Digitalisering is in deze tijd een essentiële voorwaarde voor veel bedrijven om te overleven, maar het is ook een voorwaarde om klaar te zijn voor een succesvolle toekomst na corona. De behoefte om die stap te zetten, is groot. Dat horen we van veel ondernemers. De digitaliseringvouchers helpen daarbij.”
Wethouder Hans Driessen van Beuningen: “De maatregelen rondom corona benadrukken dat digitalisering de toekomst is. De vouchers maken het mogelijk hieraan gericht te werken”.

De vouchers, die vanaf 22 december 12.00 uur kunnen worden aangevraagd, dekken 50% van de totale kosten, met een maximale vergoeding. In Nijmegen is dat € 2.500,- en in Beuningen € 1.000,-. Aanvragen kan via de website van de regionale innovatiehub RvN@ . Daar is ook meer informatie te vinden over de voorwaarden.