Datum:

Nijmegen viert 60e popconcert in Goffertpark in Nijmegen

Gemeente Nijmegen feliciteerde concertpromotor MOJO zaterdagmiddag 29 juni met het 60e grootschalige popconcert in het Goffertpark. Vlak voor het openen van de hekken voor de show van Bruce Springsteen and the E Street Band trakteerde wethouder evenementen John Brom de crew backstage op taart.

Waarom concerten in Nijmegen?

De Goffertconcerten zijn voor Nijmegen belangrijk. Zij zorgen voor vermaak voor veel mensen. Voor de inwoners zijn de concerten van toegevoegde waarde en zijn daarom van belang voor de aantrekkelijkheid voor het wonen in Nijmegen. Ook geven de concerten Nijmegen nationale en internationale bekendheid.

Economisch effect

In 2017 hebben we de economische gevolgen van de uitverkochte Goffertconcerten in dat jaar berekend. De organisatie en bezoekers hebben de stad per concert ruim 1 miljoen euro aan extra bestedingen opgeleverd. Een groot deel van dat bedrag bestaat uit uitgaven van bezoekers voor overnachtingen en voor de extra dagen die zij in Nijmegen verbleven. (Effectmeting). 

Cadeau van MOJO

MOJO vierde het 60e concert in het Goffertpark met een speciale donatie. Om de stad te steunen, schonk MOJO € 10.000 aan Nijmeegse organisaties: Natuur Educatie Tuin, Voedselbank, Kledingbank, Wijkcentrum De Inloop, Kinderboerderij en Wijkvereniging Landbouwbuurt. Cafe/restaurant Buuv. deelde Pleun’s Regenboogijsjes uit aan bezoekers van het Goffertpark.