Datum:

Zilveren Waalbrugspeld voor Peter Weijers

De heer P.T.M. (Peter) Weijers (70) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk bij Kolpingvereniging Nijmegen.
 
De heer Weijers is al sinds zijn 15e jaar lid van de Kolpingvereniging Nijmegen. 16 Jaar later werd hij bestuurslid van de Nijmeegse afdeling en in 1989 werd hij voorzitter. In 1988 was hij al voorzitter van de landelijke Kolpingvereniging geworden. 

Zijn werkzaamheden beperken zich niet tot bestuurswerkzaamheden: hij is lid van de lithurgiecommissie, organiseert de jaarlijkse kerstmarkt waarmee geld ingezameld wordt voor Kolpingprojecten in Brazilië en voorzitter van het TRIAS-project (een samenwerking tussen De Driesprong, stichting Breed, gemeente Nijmegen en de Kolpingvereniging) een project voor jongeren met een leerachterstand.
De heer Weijers was als oud-penningmeester ook betrokken bij de wandelsportvereniging die de jaarlijkse Kolpingmars, met start bij het Kolpinghuis, organiseert. 
Seniorenactiviteiten worden al geruime tijd gecoördineerd door de heer Weijers. Hij is tevens lid van de bingocommissie en organiseerde ook computercursussen.
 
Bij de splitsing van de Kolpingvereniging met de exploitatie van het Kolpinghuis medio 1980 werd de heer Weijers voorzitter van de Stichting Kolpinghuis.
 
Inmiddels is de Kolpingvereniging Nijmegen de enige overgebleven Kolpingvereniging in Nederland. De heer Weijers heeft onlangs ‘het stokje overgedragen’ aan jongeren in de vereniging, maar de heer Weijers blijft bij de organisatie van een aantal activiteiten en commissies betrokken. 
De heer Weijers kan omschreven worden als ‘de Nijmeegse meneer Kolping’.
 
Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan de heer Weijers op zondag 8 september 2019 om ± 16.45 uur. De uitreiking vond plaats tijdens de opening van het nieuwe seizoen van de Kolpingvereniging in het Kolpinghuis, Smetiusstraat 1, Nijmegen.