Datum:

Regenboogvlag wappert

Maandag 11 oktober is Coming Out dag, de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor seksuele en genderdiversiteit. Wethouder Grete Visser deed vandaag, samen met leerlingen van basisschool Petrus Canisius, de aftrap voor Coming Out dag, bij de St. Stevenstoren. Ze hingen de regenboogvlag op, die symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. 

Acceptatie blijft nodig

Aandacht voor acceptatie van seksuele en genderdiversiteit blijft belangrijk. Lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenderpersonen – zowel volwassenen als jongeren – hebben nog steeds te maken met scheldpartijen, pesterijen, seksueel geweld, bedreigingen, verstoting en fysiek geweld, thuis, op school, werk of op straat.

Nijmegen Regenboogstad

Coming Out dag is een Amerikaans initiatief uit 1988 om iedereen die nog ‘in de kast zit’ aan te moedigen zich niet langer schuil te houden. Sinds 2009 wordt 11 oktober ook in Nederland georganiseerd. Nijmegen is één van de 75 regenbooggemeenten – ook wel regenboogsteden – in Nederland. Een regenbooggemeente is een gemeente die zich actief inzet voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI’s).

Activiteiten 

Er zijn in Nijmegen verschillende activiteiten in het kader van Coming Out dag.