Datum:

RijnWaalpad langs Lentse Plas tijdelijk afgesloten

Het deel van het Fietspad RijnWaalpad langs de Lentse Plas (tussen Moeke Nijmegen en Genesisstraat) is vanaf maandag 11 oktober tot uiterlijk vrijdag 19 november op doordeweekse dagen afgesloten voor zowel fietsers als voetgangers in beide richtingen. Er is een omleidingsroute. In het weekend is het fietspad wel open. Deze afsluiting is nodig om op een (verkeers)veilige manier werkzaamheden uit te kunnen voeren ten behoeve van de drijvende woningen aan de Lentse Plas. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van de riolering, bestrating op de landhoofden, het fietspad wordt gereconstrueerd tot auto-fietsstraat en landhoofd (bruggenhoofd) 1, 2 en 3 (gezien vanaf de bioscoopzijde) worden aangebracht. 

Afsluiting en omleiding

Het RijnWaalpad langs de Lentse Plas wordt voor maximaal 6 weken van maandag t/m vrijdag afgesloten voor fietsers en voetgangers. Vanaf vrijdag 16.00 uur tot en met maandagochtend 7.00 uur is het fietspad wel open. Er is een met borden aangegeven omleidingsroute: Barbarastraat, Groot-Brittanniƫstraat, Keimate (langs de Zandse Plas), Woerdsestraat. De drijvende woningen zijn te voet bereikbaar, via de gebruikelijke route over de bouwweg.