Datum:

Zilveren Waalbrugspeld voor Robbie Veenendaal

De heer R. (Robbie) Veenendaal (40) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange inzet voor Fieldwork Foundation Nijmegen. 

De heer Veenendaal is oprichter en voorzitter van Fieldwork Foundation Nijmegen. Deze stichting is 10 jaar geleden door hem opgericht als goede doelenstichting met het doel het verminderen en bestrijden van leed. Wijkagenten, huisartsen, gezinscoaches en sociaal werkers en andere professionals werken samen via de stichting om Nijmegenaren te helpen. Zij brengen bij de heer Veenendaal problemen in om te zorgen dat er minder leed is en zij hun cliënt snel en makkelijk kunnen helpen. De heer Veenendaal helpt veel mensen via doelgerichte actie zonder hier moeilijke voorwaarden aan te verbinden. Voorbeelden hiervan zijn onder andere boodschappen voor gezinnen in de schuldsanering, sporten voor kinderen, betalen zwemles, uitje met Blijf-van-mijn-lijf-huis, uitje voor zwerfjeugd in samenwerking met Iriszorg, huisraad voor cliënten van gezinscoaches, fietsen voor kinderen en moeders etc.  

De heer Veenendaal helpt met de stichting Fieldwork Foundation Nijmegen mensen die niet direct meer geholpen kunnen worden door instellingen of wanneer zij belanden in een traject waarbij hulp of zorg erg lang op zich laat wachten, terwijl zij de hulp juist hard nodig hebben. 

De heer Veenendaal wordt omschreven als een persoon met een hart van goud, hij vraagt niets terug voor zijn hulp. Dat maakt hem een bijzonder mens.
 
Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan de heer Veenendaal op zaterdag 22 juni 2019 om ± 16.00 uur. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in Sanadome, Weg door Jonkerbos 90, Nijmegen.