Datum:

St. Annastraat krijgt snelfietsroutes

De ventwegen van de St. Annastraat worden snelfietsroutes. Het werk start op 6 januari. Tegelijk worden enkele knelpunten op de St. Annastraat aangepakt. De gemeente verbetert de looproutes, oversteekplaatsen en de entree naar het stadscentrum krijgt nieuwe grote bomen. Het gaat om het deel tussen de Spoorkuil en het Keizer Karelplein.

Start

De start van het werk is gepland op maandag 6 januari 2020 en het duurt tot het najaar. Tijdens de Vierdaagse is een pauze ingepland en is de weg natuurlijk geheel beschikbaar. Het werk begint aan de oostkant, aan de oneven kant, ter hoogte van de spoorkuil. In fases werkt de gemeente van kruispunt naar kruispunt. Het 1e deel duurt naar verwachting 7 weken. Dan worden ook alle bomen gerooid. In de loop van het project krijgt de St. Annastraat 2 afslagen minder die het verkeer doorkruisen. Doel is om het verkeer zoveel mogelijk op de hoofdwegen te houden en sluipverkeer in de wijken te voorkomen. Enkele bedrijven combineren hun werkzaamheden met het project. Onder andere voor glasvezel, water, elektra en gas.

Bereikbaarheid

Aan de kant waar niet gewerkt wordt, rijden fietsers in 2 richtingen over de ventweg. Het doorgaande autoverkeer heeft bij de aanleg van de snelfietsroute nauwelijks hinder van de werkzaamheden. Het werk op de hoofdrijbaan gebeurt buiten de spits. Tijdens het werk zijn de woningen altijd te voet bereikbaar en waar niet gewerkt wordt kan gewoon geparkeerd worden.

Duurzaamheid

Bij de herinrichting van de St. Annastraat past de gemeente meerdere duurzame technieken toe. Zo koppelen we de straat af van het riool. Het water gaat rechtstreeks naar de nieuwe bomen via een slim infiltratiesysteem. Er komen meer en grotere plant- en boomvakken. De nieuwe en op termijn grotere bomen zorgen voor meer schaduw. De lantaarnpalen krijgen ledverlichting.

Opbrengst bewonersavond

Voor de zomer zijn tijdens een bewonersavond ideeën en kennis over verschillende onderwerpen opgehaald. Waar mogelijk zijn de reacties in het ontwerp verwerkt. Voor het definitieve ontwerp, vragen en de voortgang van het project: nijmegen.nl/mijnwijkplan.