Datum:

Subsidie voor Corona Cultuurprojecten

Nijmeegse kunstenaars die een goed idee hebben voor een ‘Corona’cultuurproject  kunnen snel een subsidie krijgen. Daarmee wil de gemeente de cultuursector ondersteunen en in deze bijzondere tijd kunst inzetten om de leefbaarheid in de stad te vergroten. Veel culturele activiteiten gaan deze zomer immers niet door.

De gemeente Nijmegen opent vanaf 13 mei een nieuwe subsidieregeling voor corona cultuurprojecten. Dit is een regeling waar kunstenaars en culturele organisaties binnen twee weken een subsidie  kunnen krijgen om een kunstproject te realiseren dat een reactie is op de coronacrisis. Zowel individuele kunstenaars als culturele organisaties kunnen een aanvraag doen. Met deze regeling wil de gemeente actuele kunstprojecten, die een duidelijke relatie hebben met (de gevolgen van) het corona-virus en een bijdrage leveren aan de culturele sector, ondersteunen. Hierdoor worden de individuele kunstenaars geholpen en is er deze zomer nog steeds iets cultureels te beleven. Natuurlijk binnen de beperkingen van de richtlijnen en maatregelen van de overheid in verband met het coronavirus. Op deze manier kan de cultuursector ook alvast experimenteren met de manier waarop cultuur in de anderhalve meter samenleving vorm kan krijgen. 

Het subsidiebedrag ligt tussen de €1.000 en €3.000. De activiteiten moeten in Nijmegen plaatsvinden en starten in de maanden mei, juni, juli of augustus. Aanvragen kan op nijmegen.nl. Er zijn drie verschillende rondes. De deadlines voor het indienen zijn 26 mei, 9 juni en 23 juni. Na het indienen van de aanvraag, krijgt de aanvrager binnen 10 werkdagen bericht of de subsidie wordt verleend. 
Meer informatie: subsidie corona cultuurprojecten.