Datum:

Tijdelijke afsluitingen rondom Waalkade

De komende weken geldt een afsluiting in het gebied rond de Waalkade. Dit om de daar toenemende overlast een halt toe te roepen. Concreet gaat het dan om een afsluiting van de Waalkade met hekwerken tussen de straat Rode Toren en het begin van de Lage Markt, ter hoogte van de hoogwaterdeuren. Het rondrijden en gevaarlijke verkeerssituaties worden hiermee een halt toegeroepen. En de omgeving wordt minder aantrekkelijk voor overlast gevende personen.

Daarnaast zijn betonblokken geplaatst in het voetgangersgebied op de Lage Markt en de waterkeermuur, om de overlast van quads en scooters te verminderen. De verwachting is dat dit de overlast niet volledig wegneemt, maar wel sterk vermindert omdat de toegang wordt bemoeilijkt. De bewoners van het gebied zijn op de hoogte gebracht.

Politie en handhavers blijven surveilleren in het gebied. Overlast kunt u ook bij ons blijven melden via telefoonnummer 14 024 en de Meld & Herstel app. Daarnaast kunt u ook melden bij de politie via 0900-8844. In geval van een noodsituatie belt u 112.