Datum:

Tijdelijke winteropvang van dak- en thuisloze mensen bij Nieuwe Dukenburgseweg 21

Tijdelijk komen er 15 winteropvang-units (portacabins) bij de Nieuwe Dukenburgseweg 21, tussen het Leger des Heils en het  Heinz Innovation Centre. De gemeente Nijmegen zorgt ieder jaar voor opvang van dak- en thuisloze mensen tijdens (vries)kou. Daarom worden er tijdelijk, van 1 november 2022 tot 1 mei 2023, 15 winteropvang-units op deze locatie geplaatst. De locatie is tijdens deze periode afgesloten met hekken en wordt permanent beveiligd.

Sinds de coronacrisis zijn extra winter opvangplekken noodzakelijk geworden: meer eenpersoonskamers zijn nodig met het oog op de noodzakelijke afstand. Twee jaar geleden zijn deze winteropvang-units geplaatst achter de Jan Massinkhal en afgelopen jaar voor het gebouw van De Hulsen. Op 29 augustus zijn we met de verbouwing van De Hulsen gestart en kan de winteropvang hier niet meer terecht. De afgelopen periode zijn we daarom op zoek gegaan naar alternatieve locaties. Wethouder Grete Visser, portefeuille Wonen: “We zijn erg blij dat de dak- en thuislozen voor de komende winter weer een dak boven hun hoofd hebben. En omdat deze plek vlakbij de vorige locatie van De Hulsen ligt is dit ook voor Iriszorg gunstig.”

Plek voor 30 mensen 

De winteropvang biedt plaats voor 30 dak- en thuisloze mensen, die onderdak nodig hebben in de winter. Het gaat om een 24-uurs (winter)opvang waar zij – naast bed, bad en brood – terecht kunnen voor begeleiding. Ook wordt gekeken of bewoners kunnen doorstromen naar een andere opvangvoorziening. 

Terrein Nieuwe Dukenburgseweg 21

De 15 winteropvang-units worden geplaatst op de parkeerplaats van het terrein Nieuwe Dukenburgseweg 21  tussen het gebouw van het Leger des Heils en het Heinz Innovation Centre. 

Zorg voor opvang

De opvang is 24 uur per dag beschikbaar. Er is ook 24 uur per dag toezicht aanwezig. De locatie is bedoeld voor dak- en thuisloze mensen die vooral buiten slapen of niet bij een andere voorziening terecht kunnen/willen, bijvoorbeeld omdat deze vol is. Mensen zijn hier welkom voor een maaltijd, douche, om te slapen of binnen te verblijven en uit te rusten als het koud is.