Datum:

Nijmegenaar Bert van der Lans (90 jaar) ontvangt de Traianuspenning. De heer Van der Lans heeft 71 keer de 4Daagse gelopen en is daarmee recordhouder.

De heer Van der Lans heeft moeten besluiten om dit jaar niet deel te nemen, vanwege zijn gezondheid en familieomstandigheden. Met pijn in het hart, zeker na twee gemiste coronajaren.

Met zijn indrukwekkende wandelprestaties en media-optredens is hij breed bekend en zet hij de 4Daagse-marsen en wandelstad Nijmegen positief op de kaart. Bovendien is hij een voorbeeld van sportief en gezond ouder worden. Veel 4Daagsewandelaars zien hem als een icoon en riepen onder meer op social media ook op om hem te eren.

Over de penning

De Traianuspenning bestaat sinds 2009 en kan worden toegekend aan mensen of organisaties als blijk van waardering en erkentelijkheid voor bijzondere verdiensten voor Nijmegen of de Nijmeegse gemeenschap. Deze verdiensten kunnen bestaan uit een eenmalige of kortstondige actie met nationale of regionale uitstraling. De penning werd eerder onder meer uitgereikt aan Nijmeegse Olympische medaillewinnaars. Zie ook: Traianuspenning - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.