Datum:

Verkeerde verkeersborden westelijke Waalkade

Door een oplettende bewoner zijn wij er heel recent op gewezen dat de verkeersborden op de westelijke Waalkade, vanaf het Labyrinth, niet kloppen. Dat betekent twee dingen:

  • de borden op de westelijke Waalkade zijn aangepast
  • en mensen die sinds juni 2023 onterecht een boete hebben gekregen voor het rijden op een brom- of snorfiets op de westelijke Waalkade, komen we tegemoet. 

We zijn bezig uit te zoeken hoeveel mensen hier onterecht een boete voor hebben gekregen en wat we kunnen doen om hen tegemoet te komen. Hierover zullen we meer informatie bekend maken op de website zodra wij meer weten.

Vragen

Heeft u nu al vragen over een boete voor brom- of snorfietsen op de westelijke Waalkade tussen juni 2023 en nu? Stuur dan een mail naar waalkade@nijmegen.nl . Wij vinden het heel vervelend dat dit verkeerd is gelopen en zullen er alles aan doen de situatie op te lossen. 

Uitleg westelijke Waalkade en wat u kunt doen

Heeft u tussen 1 juni 2023 en 14 mei 2024 over de westelijk Waalkade (zie afbeelding hieronder) gereden met uw brom- of snorfiets en heeft u een boete gekregen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor teruggave van uw boete. Hiervoor kunt u een mail sturen naar waalkade@nijmegen.nl. Zet ook uw kenteken in de mail. 

Uitleg oostelijke Waalkade

Heeft u tussen 1 juni 2023 en 14 mei 2024 over de oostelijke Waalkade (zie afbeelding hieronder) gereden met uw brom- of snorfiets? Dan is uw boete terecht uitgeschreven en heeft u geen recht op teruggave van uw boete.