Datum:

Verkeerde verkeersborden westelijke Waalkade

Door een oplettende bewoner zijn wij er heel recent op gewezen dat de verkeersborden op de westelijke Waalkade, vanaf het Labyrinth, niet kloppen. Dat betekent twee dingen:

  • de borden op de westelijke Waalkade zijn aangepast
  • mensen die tussen 1 juni 2023 en 14 mei 2024 onterecht een boete hebben gekregen voor het rijden op een brom- of snorfiets op de westelijke Waalkade, kunnen hun geld terugkrijgen. 

Mensen die onterecht een boete hebben ontvangen voor het rijden over de westelijke Waalkade ontvangen begin deze week [27-28-29 mei 2024] een brief. Hierin wordt uitgelegd hoe zij het betaalde bedrag terug kunnen krijgen. Het lukt niet om alle adressen van onterecht gegeven boetes te achterhalen. Omdat brom- en snorfietsen in de tussentijd zijn geëxporteerd, gesloopt, gestolen of verkocht. Ook zijn gebruikers van een deelscooter beboet. Heeft u een onterechte boete gekregen tussen 1 juni 2023 en 14 mei 2024 en geen brief ontvangen? Stuurt u dan een e-mail naar waalkade@nijmegen.nl  Daar wordt u verder geholpen om het onterecht betaalde bedrag terug te krijgen. 

Vragen

Heeft u nu al vragen over een boete voor brom- of snorfietsen op de westelijke Waalkade tussen juni 2023 en nu? Stuur dan een mail naar waalkade@nijmegen.nl . Wij vinden het heel vervelend dat dit verkeerd is gelopen en zullen er alles aan doen de situatie op te lossen. 

Uitleg westelijke Waalkade en wat u kunt doen

Heeft u tussen 1 juni 2023 en 14 mei 2024 over de westelijk Waalkade (zie afbeelding hieronder) gereden met uw brom- of snorfiets en heeft u een boete gekregen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor teruggave van uw boete. Hiervoor kunt u een mail sturen naar waalkade@nijmegen.nl. Zet ook uw kenteken in de mail. 

Uitleg oostelijke Waalkade

Heeft u tussen 1 juni 2023 en 14 mei 2024 over de oostelijke Waalkade (zie afbeelding hieronder) gereden met uw brom- of snorfiets? Dan is uw boete terecht uitgeschreven en heeft u geen recht op teruggave van uw boete.