Datum:

Vervroegde licentietoewijzing voor streekomroep regio Nijmegen

Stichting Streekomroep RN7 heeft bij het Commissariaat van de Media (CvdM) een aanvraag ingediend voor aanwijzing als lokale publieke media instelling in de gemeente Nijmegen. De stichting heeft ook een aanvraag ingediend bij de gemeenten Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Overbetuwe en Wijchen. 

Dat betekent dat de aanwijzingsprocedure voor een lokale publieke media-instelling voor alle bovenstaande gemeenten is geopend en dat partijen, die voor aanwijzing in aanmerking willen komen in een of alle van bovenstaande gemeenten, zo snel mogelijk een aanvraag bij het CvdM moeten indienen. 

Eén per gemeente

De Mediawet 2008 bepaalt dat niet meer dan 1 lokale omroep per gemeente kan worden aangewezen. Het Commissariaat ziet toe op de procedure en verleent de aanwijzing, na een advies daarover van de gemeenteraad van de gemeente waar de lokale omroep wil gaan uitzenden.

Raadpleeg de brochure

De aanwijzing door het CvdM brengt een aantal verplichtingen mee voor de lokale omroep. Die staan in een brochure op de website van de Commissariaat voor de Media.