Datum:

Vuurwerkvrije gebieden

Elk jaar is er overlast van vuurwerk in de stad. De gemeente Nijmegen heeft vuurwerkvrije gebieden aangewezen om overlast door vuurwerk bij gehouden dieren en in het wild levende dieren te verminderen. Het gaat om gebieden rondom het opvangcentrum van de Dierenambulance Nijmegen (DAN), kinderboerderijen, parken, begraafplaatsen en natuurgebieden. In de gebieden is het niet toegestaan om vuurwerk af te steken.

Overlast melden

Vuurwerkmeldingen hebben prioriteit bij de gemeente aan het eind van het jaar. Als de melding binnenkomt gaan de handhavers van de gemeente als het kan direct naar de aangegeven plaats. Daar gaan we in gesprek met degene die overlast veroorzaakt en kunnen we een bekeuring uitschrijven, óf we maken een melding bij Bureau Halt. Ons doel is dat de overlast direct stopt. Daarnaast ontvangt u zo snel mogelijk een terugkoppeling op uw melding.

Uw melding verwerken we in ons systeem, ook als we degene die de overlast veroorzaakt niet vinden. Zo krijgen we een goed beeld op welke plekken de meeste overlast wordt ervaren, en gaan we hier vaker langs.

Melden van overlast kan via Meld&Herstel

Bij direct gevaar: bel het alarmnummer 112.
 

 

Overzicht op kaart