Datum:

Weekagenda college van B en W van 11 mei - 18 mei 2022

Woensdag 11 mei

Wethouder Monique Esselbrugge is aanwezig bij de uitreiking van het eredoctoraat aan Adriaan van Dis. Van Dis ontvangt een eredoctoraat van de Radboud Universiteit vanwege zijn verdiensten als ambassadeur voor het leren van talen en culturen.
Tijd: 15.00 uur
Plek: Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2D

Donderdag 12 mei

Burgemeester Bruls en de wethouders Noël Vergunst, Jan Wijnia, Monique Esselbrugge, Bert Velthuis, Grete Visser en Petra Molenaar zijn aanwezig bij de uitreiking van de Vrede van Nijmegen Penning aan de heer Frans Timmermans. Deze penning wordt eens per 2 jaar uitgereikt aan ‘een internationale hoofdrolspeler die zich heeft ingezet voor Europa, de Europese gedachte en vrede in de ruimste zin van het woord’. De prijs is een initiatief van de gemeente Nijmegen, de Radboud Universiteit Nijmegen en NXP, ondersteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Tijd: 15.30 uur
Plek: Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2D

Vrijdag 13 mei

Burgemeester Bruls is aanwezig bij de viering van het 10-jarig bestaan van het Drongo talenfestival. Tevens wordt het vernieuwde Drongo-platform gelanceerd. Dit is een online en offline ontmoetingsplek waar organisaties kennis en ervaringen kunnen delen over taal. Het Drongo talenfestival wordt ondersteund door de gemeente Nijmegen, de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen.
Tijd: 13.15 uur
Plek: Elinor Ostromgebouw, Heyendaalseweg 141

Wethouder Noël Vergunst is aanwezig bij de oraties van de hoogleraren Hanneke Grootenboer en Ann Demeester. Zij spreken hun inaugurele redes uit voor respectievelijk de leeropdracht Kunstgeschiedenis en de leeropdracht Kunst en Cultuur. Hiermee aanvaarden zij officieel hun benoeming.
Tijd: 15.30 uur
Plek: Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2

Zaterdag 14 mei

Wethouder Bert Velthuis verricht de opening van het Nederlandse Kampioenschappen tafeltennis voor jeugd tot 23 jaar.
Tijd: 9.00 uur
Plek: Jan Massinkhal, Nieuwe Dukenburgseweg 5

Wethouder Jan Wijnia bezoekt het event ‘Beleef de kracht van TPN-West’. Tijdens deze open dag maken bezoekers kennis met een aantal bedrijven die op TPN-West zijn gevestigd. Er zijn presentaties, demonstraties en rondleidingen. 
Tijd: 15.00 uur
Plek: Planet Awesome, Energieweg 102 te Nijmegen

Wethouder Bert Velthuis is aanwezig bij een bijeenkomst over het in ere herstellen van het Nijmeegs Oudburgerrecht. Na 2 korte lezingen ontvangen de 1e aanvragers hun 'nieuwe' Oudburger oorkonde. De herintroductie van de procedure om als Nijmeegse Oudburger erkend te worden is een samenwerking tussen de afdeling Kwartier van Nijmegen van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) en Stichting Dienstencentrum OBG.
Tijd: 14.30 uur
Plek: Oud Burgeren Gasthuis, Professor Cornelissenstraat 2

Zondag 15 mei 

Wethouder Grete Visser is gastspreker bij de diploma-uitreiking van de IMC Weekendschool Nijmegen. Deze school verzorgt 3 jaar lang aanvullend onderwijs op zondag voor leerlingen uit de brugklas en groep 7, 8.
Tijd: 14.00 uur
Plek: Pontem College, Heyendaalseweg 45

Wethouder Grete Visser is aanwezig bij de Vesperdienst ter gelegenheid van de heiligverklaring van pater Titus Brandsma. Zij vertelt in een statement over het belang van Titus Brandsma voor Nijmegen.
Tijd: 16.00 uur
Plek: Titus Brandsma Gedachteniskerk, Stijn Buysstraat 11

Wethouder Noël Vergunst is aanwezig bij de voorstelling Spring Awakening. Deze voorstelling gaat over jongeren die zich, in hun groei naar volwassenheid, niet laten blokkeren door de opgeworpen hindernissen die zij tegenkomen in hun leven.
Tijd: 20.15 uur
Plek: De Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23

Dinsdag 17 mei 

Wethouder Monique Esselbrugge is aanwezig bij de afscheidsreceptie van Walter Gerritsen, Jan van Halteren, Martin Som, Ruth Mijnen en Oscar van Leeuwen, wethouders bij de gemeente Montferland.
Tijd: 16.00 uur
Plek: Gemeentehuis, Bergvredestraat 10, Didam

Woensdag 18 mei 

Burgemeester Bruls is aanwezig bij de opening van de bibliotheek op basisschool Petrus Canisius. 
Tijd: 11.00 uur
Plek: basisschool Petrus Canisius, Sint Stevenskerkhof 37 -38

Wethouder Petra Molenaar is aanwezig bij de afscheidsreceptie van Geertjan Wienhoven,
Karin Peters en Pepijn Baneke, wethouders bij de gemeente Mook en Middelaar. 
Tijd: 15.30 uur
Plek: Hotel Van der Valk, Rijksweg 1, Molenhoek

Burgemeester Bruls opent de nieuwe Tuberculose en High Level Isolation Unit in het Radboudumc. Dit gebouw is speciaal ontworpen voor de zorg en behandeling van patiënten met ernstige infectieziekten. 
Tijd: 16.00 uur
Plek: Radboudumc Experience Center, Geert Grootplein 15