Datum:

Wegwerkzaamheden Hengstdalseweg vanaf 2 november

Een deel van de Hengstdalseweg is van 2 november 7.00 uur tot 30 april 17.00 uur afgesloten voor al het verkeer vanwege werkzaamheden. Het gaat om het gedeelte tussen de Beukstraat en de Sophiaweg, dat is aan vervanging toe. De werkzaamheden starten bij de kruising van de Beukstraat. En dan werken we in fases richting de Sophiaweg.

Nieuwe situatie

Dit gedeelte van de Hengstdalseweg wordt een fietsstraat waar je 30 km per uur mag rijden. Verder vervangen we de riolering en leggen we een speciaal ‘infiltratieriool’ aan tegen wateroverlast. We investeren in het behoud van de kastanjebomen door rondom de bomen de grond te verbeteren. Er komen nieuwe bomen en het park dichtbij de Sophiaweg wordt iets groter.

Werkzaamheden

De werkzaamheden voeren wij in 4 fases (delen) uit. De Hengstdalseweg tussen de Beukstraat en de Sophiaweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. Er is een omleiding.

Werkzaamheden in 4 fases:

  • Fase 1: 2 november 7.00 tot 18 december 17.00 uur
  • Fase 2: 11 januari 2021 7.00 tot 5 februari 17.00 uur
  • Fase 3: 8 februari 2020 7.00 tot 30 april 2021 17.00 uur
  • Fase 4: een paar dagen in de week van 18 in verband met het asfalteren van de weg

Omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid via de rotonde Hengstdalseweg/Broerdijk: Broerdijk, Berg en Dalseweg en Broerdijk/Kwakkenbergweg/Sophiaweg. Buslijn 8 (Nijmegen Hatert-Centraal Station-Berg en Dal) rijdt tijdens de werkzaamheden een andere route. Meer informatie op breng.nl

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het ontwerp op website nijmegen.mijnwijkplan.nl