Datum:

Wethouder Renske Helmer-Englebert kondigt vertrek aan

Renske Helmer-Englebert, wethouder werk, inkomen en armoedebestrijding, facilitair en ICT beëindigt haar functie als SP-wethouder in het Nijmeegse college van burgemeester en wethouders.

Na de behandeling van borstkanker, die zij afgelopen winter onderging, is er ruimte nodig voor goed herstel. Helmer kwam na een korte hersteltijd terug in het college van burgemeester en wethouders om het werken voor de stad voort te zetten. Het herstel blijkt toch meer tijd te vragen en Renske Helmer besluit daarom te stoppen per 1 september 2020.

Burgemeester Bruls: “ik heb respect voor de keuze die wethouder Helmer maakt. Renske is een gewaardeerde, verbindende en open collega. Wij zullen haar missen en dat geldt zeker voor mijzelf. Ik wens haar alle goeds voor de toekomst”.

Renske Helmer-Englebert: “De keuze om te stoppen is verre van eenvoudig. Wethouder zijn van deze mooie stad is een prachtfunctie. Ik heb met veel energie en plezier gewerkt aan een goed armoedebeleid, aan een meer persoonlijke benadering van bijstandsgerechtigden, aan de huidige locatie van Waalhalla, het behoud van  zwembad Dukenburg, de school voor de kinderen van Heumensoord en aan de ontwikkeling van de digitale ID. Voor mijn herstel is het nodig om de verantwoordelijkheid in deze publieke functie over te dragen. Dit doe ik met pijn in mijn hart, maar de stad verdient een wethouder die zich voor 100% kan inzetten.”

Renske Helmer-Englebert was van 2014 tot 2018 verantwoordelijk voor de portefeuille Wijken en Openbare Ruimte, Sport, Onderwijs, Vastgoed en Accommodaties. In haar 2e periode als SP-wethouder heeft zij de portefeuille Werk, Inkomen en Armoede, ICT en Facilitair.

In september 2020 neemt zij afscheid in de gemeenteraad. De fractie van de SP gaat op zoek naar een opvolger.