Datum:

Zilveren Waalbrugspeld voor Wijnand van Dijk

De heer W. (Wijnand) van Dijk  (71) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn  jarenlange vrijwilligerswerk voor wandelsportvereniging WIOS ’81 (Wandelen Is Ons Streven). De wandelsportvereniging heeft op dit moment meer dan 160 leden. 

De heer Van Dijk is al 23 jaar penningmeester van de wandelsportvereniging WIOS ‘81. Naast zijn penningmeesterschap is hij ook 2 jaar waarnemend voorzitter geweest. 
In 1997 heeft hij de boekhouding en ledenadministratie op zich genomen. Van zijn voorganger kreeg hij letterlijk een schoenendoos. De heer Van Dijk heeft er een moderne boekhouding en ledenadministratie van gemaakt. Mede door zijn inzet is de vereniging financieel gezond. 

Van 2009 tot 2018 was hij marsleider van de Snertmars (januari) en de Mariken van Nieumeghentocht (juni). Deze jaarlijkse wandeltochten van WIOS ’81 zijn inmiddels een begrip in de regio Nijmegen en daarbuiten. 

Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan de heer Van Dijk op maandag 9 maart 2020 om 20.00 uur. De uitreiking vond plaats tijdens een bestuursvergadering van WIOS ’81 in wijkcentrum De Schakel, Archimedesstraat 9, Nijmegen