Datum:

Zilveren Waalbrugspeld voor Henk Lamers en Els Stouthamer

De heer Henk Lamers (76) en mevrouw Els Stouthamer (64) zijn voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor hun werkzaamheden als bestuurslid Actief Comité Binnenstad en Activiteitencommissie Benedenstad Nijmegen. 

Vanaf januari 2005 tot begin april van dit jaar is de heer Lamers jarenlang vrijwillig voorzitter, secretaris en penningmeester geweest van het Actief Comité Binnenstad. De heer Henk Lamers is zeker 10 tot 15 jaar zeer actief geweest binnen de Activiteitencommissie Benedenstad Nijmegen en heeft in die jaren veelal in zijn eentje, deze commissie draaiende gehouden. Veel activiteiten zijn bij deze commissie aangesloten zoals de Avondvierdaagse, de stadswandeling/puzzeltocht door benedenstad-centrum Nijmegen, (voorheen) de discogroepen voor de jeugd, (voorheen) het vrijdagavond sporten voor de jongeren van de benedenstad, de vrijdagavond kaartclub en de Buurttafel. Maar ook de Sinterklaas- en kerstviering en het Repaircafé.

Al deze activiteiten vonden en vinden plaats in ’t Oude Weeshuis. De organisatoren van al deze activiteiten hebben nooit tevergeefs een beroep op de heer Lamers gedaan. Hij was jarenlang het aanspreekpunt, regelde de subsidies, deed het penningmeesterschap en het secretariaat en stond de mensen met raad en daad bij.