Datum:

Zilveren Waalbrugspeld voor Jan Troost (65)

De heer Troost heeft zich 50 jaar ingezet om de belangen van chronisch zieken en gehandicapten te behartigen. Hij organiseerde zijn eerste demonstratiemars op 14-jarige leeftijd, om cultuurhuis De Lindenberg rolstoeltoegankelijk te maken. En met succes, waardoor deze plek voor hem ‘heilige grond’ werd. Vorig jaar presenteerde hij hier zijn boek 'Troost Over Leven'. 

De heer Troost zette zich onder andere 8 jaar lang in als voorzitter van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad, was de stuwende kracht achter de Werkgroep Integratie Gehandicapten (WIG) en werkte als coördinator Toegankelijkheid en wonen bij Zelfregiecentrum Nijmegen.

Naast zijn inspanningen voor de Nijmeegse samenleving was de heer Troost ook actief in Den Haag. Hij slaagde erin de aandacht voor chronisch zieken en gehandicapten ook op de landelijke politieke agenda te krijgen. Iedereen verdient een plek in de samenleving, is zijn motto.

Voor zijn bijzondere verdiensten voor de stad Nijmegen krijgt de heer Troost een Zilveren Waalbrugspeld. De burgemeester reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit op zaterdag 22 april in Cultuurhuis De Lindenberg.