Datum:

Zilveren Waalbrugspeld voor E.A.M. (Eric) Hendriks

De heer E.A.M. (Eric) Hendriks (66) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn activiteiten als vrijwilliger bij Stichting Wijkkrant en wijkwebsite Nijmegen-Oost.

De heer Hendriks ontvangt een Zilveren Waalbrugspeld voor 25 jaar vrijwillig voorzitterschap, schrijver en organisator bij Stichting Wijkkrant en wijkwebsite Nijmegen-Oost.

Sinds 12 september 1996 tot 12 september 2021 kan de Stichting Wijkkrant en wijkwebsite Nijmegen-Oost rekenen op de heer Hendriks. Een veelzijdig man met grote betekenis als vrijwilliger. Hij verricht al 25 jaar onbetaald diverse werkzaamheden. Zonder hem kan er geen maandelijkse oplage van 15.000 wijkkranten bezorgd worden. De oplage groeit nog steeds. Zo is hij voorzitter, schrijver, eindredacteur en organisator van 100 vrijwilligers.

De kranten worden bezorgd in Nijmegen-Oost, Berg en Dal, Heilig Landstichting en Ooyse Schependom en er is ook een veel bezochte website. De heer Hendriks spendeerde al die jaren wekelijks meerdere uren aan zijn taken.

De heer Hendriks heeft duidelijk een bijdrage geleverd in de buurt. Hij heeft zich met hart en ziel ingezet voor meer verbinding in de buurt, waardoor er veel nieuwe contacten ontstonden. Ook is er een goed buurtgevoel en wonen inwoners prettig in hun wijk. Daarnaast heeft hij het voor elkaar gekregen om onafhankelijk van subsidies Stichting Wijkkrant en wijkwebsite Nijmegen-Oost te bedruipen (met behulp van adverteerders en fans).

Samen met een enthousiast team van vrijwilligers schrijft de heer Hendriks elke maand mooie verhalen, worden er prachtige foto’s gemaakt en alles geregeld om de wijkkrant (met een eigen bezorgteam van bijna 100 mensen) bij iedereen in de bus te krijgen. Er zijn al heel veel mooie verhalen van mensen die elkaar op deze manier hebben ontmoet en aangeven dat ze de wijk zonder wijkkrant veel minder leuk vinden. 

De heer Hendriks heeft met zijn altijd enthousiasmerende en positieve insteek een geweldige bijdrage geleverd aan de wijk.

Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan de heer Hendriks op zondag 12 september 2021.