Datum:

Nieuwsbrief 22 mei 2024


 

6 juni Europese verkiezingen

Op 6 juni kunt u stemmen voor de leden van het Europees Parlement. U heeft een stempas nodig om te stemmen. U krijgt uw stempas van de gemeente waar u op 23 april 2024 ingeschreven stond. De stempassen zijn bezorgd op 2 en 3 mei 2024. Heeft u de stempas nog niet ontvangen? Of bent u uw stempas kwijt? Vraag een nieuwe stempas aan. Dat kan online tot 3 juni 2024. Aan de balie van de Stadswinkel of het Steunpunt Stadswinkel Dukenburg kan dit tot 5 juni 2024 12.00 uur. U kunt alleen een stempas voor uzelf aanvragen.
Meer weten over de verkiezingen? Kijk op nijmegen.nl/verkiezingen


 

Stadsdebat Nijmeegse nachtvisie

Meer weten over nachtcultuur in Nijmegen? Meepraten en meedenken over de waarde, kansen en dilemma’s van nachtcultuur?  Kom dan op 1 juli naar het Stadsdebat over de Nijmeegse Nachtvisie.

We trappen de avond af met een mini-documentaire over de Nijmeegse nachtcultuur. Daarna komen onder leiding van Eva Eikhout verschillende onderwerpen uit de Nijmeegse nachtcultuur aan de orde. Die bespreken we samen met de gemeente, het publiek en een panel van nachtexperts- en ondernemers. 

Het Stadsdebat is dé gelegenheid om mee te praten voor iedereen die betrokken is bij of interesse heeft in nachtcultuur. Het gaat over talentontwikkeling, ondernemerschap, sociale cohesie, gezondheid, jongerencultuur, middelengebruik, toerisme, veiligheid, kunst, cultuur en evenementen. Op basis van uw input maakt de gemeente de Nijmeegse nachtvisie met aandacht voor de kansen en groeimogelijkheden van nachtcultuur. Het debat wordt door de gemeente Nijmegen georganiseerd samen met Stichting Nachtburgemeester Nijmegen.
 
Datum: maandag 1 juli
Tijd: 19.00 - 21.00 uur
Plaats: Vasim Events, Winselingseweg 41 Nijmegen
Deelname: gratis, aanmelden is verplicht en kan via deze link


 

Vanavond in de raad

Vanavond is het Politieke Avond en de gespreksronde staat centraal. De Politieke Avond start om 18.00 uur. Op de agenda staan onder andere de Stadsrekening 2023, het raadsvoorstel nota grondbeleid 2023 en het raadsvoorstel gewijzigde vaststelling crisis- en herstelwet (Chw) bestemmingsplan Nijmegen Winkelsteeg – Kanaalknoop Zuid.

Stadsrekening 2023

In de Stadsrekening 2023 laat het college zien waar de gemeente geld aan heeft uitgegeven en in hoeverre dit overeen komt met wat vooraf gepland was. Zo is te lezen wat er allemaal bereikt is het afgelopen jaar.

De vergaderingen van de raad zijn hier live te volgen of later terug te kijken onder de betreffende datum: https://nijmegen.bestuurlijkeinformatie.nl/Calendar

Inspreken bij de gemeenteraad over een onderwerp? Neem dan contact op met de griffie: griffie@nijmegen.nl 

Nieuwsbrief gemeenteraad

Wilt u maandelijks op de hoogte blijven van de agenda’s en onderwerpen van de gemeenteraad. Dan kunt u zich hier ook abonneren op de nieuwsbrief van de gemeenteraad. (afmelden kan op elk moment).


 

Thermionpark gemeentelijk monument

De gemeente wil het complex Thermionpark 2 t/m 22, 3 t/m 21, 30-32 aanwijzen als gemeentelijk monument. Dit is onderdeel van het beleid om de komende jaren nieuwe monumenten aan te wijzen. Dit zorgt ervoor dat deze gebouwen worden onderhouden en beschermd en dat zij bekend worden bij het grote publiek.

De geschiedenis van Thermion in Lent gaat terug tot 1937. Het bedrijf dat zich daar toen vestigde heette “Thermion – Radiolampenfabriek N.V.”, een bedrijf dat apparaten, radiobuizen en gloeilampen fabriceerde. Thermion verkocht zijn fabrieksgebouw in 1957 aan Philips, dat er zijn materiaalproductieafdeling vestigde en al het personeel overnam. Dit werd de Philipsvestiging Lent. Het Thermiongebouw werd in 2005 gekocht door de gemeente Nijmegen, om het als industrieel erfgoed te behouden. In de jaren daarna hebben onder andere de bedrijven “Scholten Awater Hardware en IT-diensten” en “Timmer Kantoormeubelen” nog gebruik gemaakt van het Thermiongebouw. Thermion is nu een multifunctioneel centrum met een groot aanbod van diensten voor zorg, welzijn en wonen. De gemeenteraad neemt een besluit over dit voorstel. 

Lees hier collegevoorstel 4.5 Aanwijzing Thermionpark 2 t/m 22, 3 t/m 21, 30-32 tot gemeentelijk monument