Datum:

Nieuwsbrief 5 juni 2024


 

Marktverplaatsing Vierdaagse 2024

Tijdens de Vierdaagse 2024 wordt een aantal maatregelen genomen met betrekking tot de  markt die in die week plaatsvindt.

  • De warenmarkt op de Grote Markt, Burchtstraat en Augustijnenstraat op zaterdag 13 juli, maandag 15 juli en zaterdag 20 juli 2024 wordt anders ingericht.
  • De warenmarkt op Kelfkensbos en Hoogstraat op zaterdag 13 juli en maandag 15 juli 2024 wordt verplaatst naar de rijbaan Kelfkensbos.
  • De warenmarkt op Kelfkensbos en Hoogstraat op zaterdag 20 juli 2024 gaat niet door in verband met afbouw- en schoonmaakwerkzaamheden in het centrum.

Lees hier Collegevoorstel 4.14 Marktverplaatsing Vierdaagse 2024


 

Wie verdient er een Koninklijk Lintje?

U heeft ze vast en zeker ook in uw omgeving: mensen die zich overal voor inzetten en altijd voor iedereen klaar staan. Bijvoorbeeld die ene vrijwilliger die zich al 20 jaar inzet voor de voetbalclub, de actieve buurvrouw die al jaren opruimdagen in het park organiseert of een medewerker die zich al heel lang met hart en ziel inzet bij de voedselbank. Mensen die echt iets bijzonders hebben gedaan of nog steeds doen, dat een groot effect heeft op de samenleving. Leest u deze voorbeelden en denkt u: wacht even, dit doet mij denken aan…misschien kunt u dan een Koninklijke onderscheiding voor diegene aanvragen! Meer informatie over hoe u iemand aan kunt melden en wat de voorwaarden zijn vindt u op nijmegen.nl/koninklijkeonderscheiding. Wie gaat u in het zonnetje zetten? 


 

Vanavond in de raad

Vanavond is het Politieke Avond en de besluitronde staat centraal. De Politieke Avond start om 19.30 uur. U kunt de besluitronde bijwonen in het stadhuis of online volgen via nijmegen.nl/gemeenteraad. Op de agenda staan onder andere de Stadsrekening 2023, het raadsvoorstel gewijzigde vaststelling Crisis- en herstelwet (Chw) bestemmingsplan Nijmegen Winkelsteeg – Kanaalknoop Zuid en de schriftelijke vragen over de verbouwing van het Valkhofmuseum.

Stadsrekening 2023

In de Stadsrekening 2023 laat het college zien waar de gemeente geld aan heeft uitgegeven en in hoeverre dit overeen komt met wat vooraf de gepland was. Zo is te lezen wat er allemaal bereikt is het afgelopen jaar. De gemeenteraad gaat hierover in debat en neemt hier naar verwachting een besluit over.

Verbouwing Valkhofmuseum

De fracties van de PvdA, Partij voor de Dieren, SP, CDA, Gewoon-Nijmegen.nu en ODV hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college over de kostenstijging voor de verbouwing van het Valkhof Museum. Ze willen graag in debat met andere fracties over de antwoorden van deze vragen zoals over de financiering, de hoogte van de kosten en waar het geld vandaag moet komen om het te betalen

Fractievoorzitter Hans van Hooft (SP) neemt afscheid van de gemeenteraad

Tijdens de besluitronde neemt Hans van Hooft, fractievoorzitter van de SP, na bijna 30 jaar afscheid van de gemeenteraad. Yurre Wieken volgt hem op als fractievoorzitter en wordt deze avond benoemd.  

De vergadering van de raad is hier live te volgen of later terug te kijken.

Mid term verslag gemeenteraad

De gemeenteraad is twee jaar op weg, tijd voor een terugblik op de afgelopen periode. In het mid term verslag leest u wat de gekozen 39 raadsleden afgelopen twee jaar hebben gedaan en wat hun plannen zijn voor de komende twee jaar. Dit wordt onder andere gedaan aan de hand van een overzicht van werkbezoeken, een reflectie van de fracties, hoe de raad de diverse raadsinstrumenten gebruikt en de zichtbaarheid van de raad via sociale media.

Lees hier het mid term verslag.

Nieuwsbrief gemeenteraad

Wilt u maandelijks op de hoogte blijven van de agenda’s en onderwerpen van de gemeenteraad? Dan kunt u zich hier abonneren op de nieuwsbrief van de gemeenteraad. (afmelden kan op elk moment).


 

De gemeente Nijmegen hoort graag uw mening

Heeft u kortgeleden contact gehad met de gemeente Nijmegen? Heeft u bijvoorbeeld met ons gebeld, bent u bij ons langs geweest, of heeft u de website bezocht? Dan zijn wij benieuwd naar uw ervaring.

De gemeente Nijmegen doet onderzoek naar wat de Nijmegenaar belangrijk vindt in onze dienstverlening. U kunt helpen door een vragenlijst in te vullen over uw ervaring. Het invullen van de vragenlijst duurt maar een paar minuten en is anoniem. U kunt de vragenlijst invullen tot en met zondag 30 juni 2024.

Liever niet online meedoen? U mag ons ook bellen op 14 024. Geef aan dat u belt voor het behoefteonderzoek.