Noodfonds voor inwoners

Komt u door de hoge energiekosten in financiële nood? Lukt het u niet meer om al uw uitgaven te betalen? Dan kunt u misschien gebruik maken van het tijdelijke Noodfonds energie van de Rijksoverheid.

Het noodfonds helpt met de energierekeningen over de maanden oktober 2022 tot en met maart 2023. U kunt steun aanvragen tot 30 april 2023. Hulp nodig bij het aanvragen? Bel dan met de Stip-lijn 024 350 20 00. Of kom langs bij een van de Stips in Nijmegen.

Wanneer heeft u recht op steun van het landelijke noodfonds?

  • Uw huishouden heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 2.980,- (alleenstaande) of € 3.794,- (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld.
  • Uw huishouden heeft zelf een contract voor gas, stroom of stadsverwarming. De rekening voor gas en stroom moet hoger zijn dan 10 tot 13 procent van het bruto-inkomen. Het maakt niet uit welke energieleverancier u heeft.

Als u steun krijgt van het noodfonds heeft dit geen invloed op uw energietoeslag. Ook als u energietoeslag van de gemeente heeft gehad, kunt u steun krijgen vanuit het noodfonds.

Kijk voor meer informatie op de website van het landelijk noodfonds. U kunt hier ook een check doen om te kijken of uw aanvraag een kans maakt.

aanvraag landelijk noodfonds