Nijmegen de winter door

Heeft u geldzorgen door hoge energiekosten? Wij kunnen helpen! Ook met energie besparen. Op deze pagina zetten we op een rij wat we voor u kunnen doen.

Brief aan alle inwoners 

Alle inwoners van de gemeente Nijmegen ontvangen eind december 2022/begin januari 2023 een brief van de gemeente Nijmegen: Nijmegen de winter door. Deze winter bieden we extra hulp aan inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen die in geldnood komen door de hoge energieprijzen. Tot 31 maart 2023 kunt u gebruik maken van deze extra ondersteuning. 

Geldzorgen inwoners

Heeft u geldzorgen? Kijk hier voor advies, energietoeslag en vergoedingen.

Geldzorgen maatschappelijke organisaties en verenigingen

Heeft u als maatschappelijke organisatie of vereniging problemen door de hoge energiekosten? Misschien kunt u gebruik maken van het speciale noodfonds tijdens de wintermaanden. Dit noodfonds is voor organisaties en verenigingen - geen bedrijven - die niet (alleen) gericht zijn op winst maken.

Geldzorgen ondernemers

Heeft u geldzorgen en bent u op zoek naar financiële steun, advies en administratieve hulp? Neem contact op met het OndernemersPunt Geldzorgen.

Besparen op uw energierekening

Met kleine aanpassingen kunt u al energie besparen. Op het Energieloket Nijmegen vindt u tips om energie te besparen en informatie en advies voor het duurzaam maken van uw woning. Ook vindt u uitleg over energiecoaches die u hiermee kunnen helpen.

Op nijmegen.nl vindt u informatie over EnergieFixers die u kunnen helpen met energie besparen.

Opwarmen in openbare gebouwen

Zit u thuis in de kou? Dan kunt u altijd naar wijkcentra en ontmoetingsplekken in de wijk. Niet alleen lekker warm, maar ook gezellig.

Alle wijkcentra zijn van maandag tot en met vrijdag open. Tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn de warme dranken gratis.

Energiecoaches

In een aantal wijkcentra is de komende weken een energiecoach aanwezig. Deze energiecoach kan u handige tips geven die u direct kunt gebruiken. En persoonlijk advies om uw energierekening te verlagen.

U vindt de energiecoaches in de volgende wijkcentra, tussen 9.00 en 11.00 uur:

  • wekelijks op maandag: wijkcentrum De Schalmei - Neerbosch-Oost
  • wekelijks op woensdag: wijkcentrum 't Hert - Willemskwartier
  • wekelijks op dinsdag: wijkcentrum Het Oude Weeshuis - centrum
  • wekelijks op woensdag: wijkcentrum Daalsehof - oost
  • in even weken op dinsdag: wijkcentrum De Biezantijn - Waterkwartier
  • in oneven weken op dinsdag: wijkcentrum Titus Brandsma - Wolfskuil

Activiteiten in wijkcentra

Er worden in uw wijk ook verschillende activiteiten georganiseerd. U kunt dan even binnen lopen voor een kopje koffie of soep, een goed gesprek of gewoon om even contact te hebben met iemand. Zo hoeft u thuis niet te stoken en kunt u de warmte en gezelligheid opzoeken. Bekijk de activiteiten in uw buurt in de lijst of op de kaart hieronder.