Overzicht acties ODRN en gemeente

2 x per jaar melden we de voortgang van de aanpak van de overlast van kamerverhuur. We geven informatie over het aantal aanvragen van een omzettingsvergunning en het genomen besluit. Ook melden we hoe het met de aanpak van illegale kamerverhuur gaat en geven we het aantal overlastmeldingen. Deze overzichten plaatsen we hier.

Aantal aanvragen voor Omzettingsvergunningen 2018

Aantal aanvragen voor Omzettingsvergunningen 2018
StatusPeriode 1-1-2018 t/m 31-6-2018Periode 2-7-2018 t/m 31-12-2018Totaal
Verleend45158509
Geweigerd321749
Vergunningsvrij10-10
Aanvraag niet ontvankelijk371249
Ingetrokken door indiener74781
Nog niet beschikt 2626
Totaal604120724

 

Aantal meldingen overlast kamerverhuur in 2018

Aantal meldingen overlast kamerverhuur in 2018
OnderwerpAantalOmschrijving
Afval65o.a. verkeerd (zwarte zakken) of op onjuist moment aanbieden huisafval, huisafval in voor- of achtertuin, balkon of op oprit, overvolle afvalcontainers, zwerfafval op straat door onjuist aanbieden of opengescheurde zakken. 

Auto parkeren

4o.a. verkeerd geparkeerde auto’s en toegenomen parkeerdruk
Brandveiligheid6o.a. blokkades doorgang, slechte elektra, barbecue en vermoeden brandonveiligheid
Fietsen (parkeren)27o.a. fietsen op de openbare weg/trottoir/tuin/oprit/tegen tuinhek, illegale fietsenstalling, doorgang hinderen, hoeveelheid fietsen, alle fietsrekken in beslag nemen, fietsen inde brandgang en onvoldoende stallingsmogelijkheden, fietsen buiten rekken en scooters parkeren
Geluid302o.a. algemeen geluidsoverlast, schreeuwen/praten op straat, geluid bij thuiskomst in de nacht, feestjes/barbecues, muziek in huis/tuin, tot laat in tuinen/ op balkons, ramen open/uit raam hangen, bonken tegen muren, geluid in centrale ruimtes/trappenhuis, lawaai van bezoek, deuren dichtslaan, schreeuwen/luid praten in huis.
Geur7o.a. sigarettenlucht, blowen, door afval en stinkend water van opblaasbaar zwembad
Groen4o.a. niet bijhouden voor- en achtertuinen en onkruid
Illegale bouwsels2o.a. schutting en verbouwen zonder vergunning
Mogelijke illegale kamerverhuur81kamerverhuur zonder benodigde vergunning
Overig9

o.a. andere leefstijl, verhuurder niet bekend gemaakt, hoeveelheid kamerverhuur, reactie op omzettingsvergunning, zorgen over verkoopbaarheid

 

Aantal meldingen overlast kamerverhuur in 2018

Aantal meldingen overlast kamerverhuur in 2018
MaandAantal meldingen
Februari1
Maart1
April10
Mei15
Juni18
Juli50
Augustus108
September31
Oktober26
november27
december18

 

Controles project illegale kamerhuur

Controles project illegale kamerhuur
ControlesAantal
Uitgevoerde inspecties25
Handhavingstraject gestart13
Geen illegale kamerverhuur3
Totaal25

 

Geografische spreiding van de overlastmeldingen

De buurten/wijken met de meeste overlastmeldingen door kamerverhuur zijn: Altrade, Stadcentrum, Wolfskuil, Bottendaal en Galgenveld. Straten met de meeste overlastmeldingen door kamerverhuur zijn: Bijleveldsingel, Graafseweg, Nijhoffstraat, Lankforst, Sloetstraat, St. Annastraat, van Schaeck Mathonsingel, Wilhelminasingel en Plutostraat.

Dit betreffen weer alleen de overlastmeldingen 2018 die binnengekomen zijn bij het meldpunt overlast kamerverhuur. De meldingen via andere kanalen (gemeente en politie) of uit voorgaande jaren zijn hierin niet meegenomen. Deze meldingen worden niet specifiek geregistreerd op overlast door kamerverhuur, maar alleen op adresniveau.

Een deel van deze straten valt binnen de in 2018 aangewezen prioriteitsgebieden voor de aanpak van illegale kamerverhuurpanden. Dat betreft de Bijleveldsingel, Nijhoffstraat, Sloetstraat en Wilhelminasingel.