Zelfstandig stemmen (toegankelijkheid)

Heeft u een lichamelijke beperking? U kunt alle stembureaus in Nijmegen gebruiken. Ook zijn er 2 speciale stembureaus voor mensen die niet (goed) kunnen zien en een stembureau voor doven en slechthorenden. Op deze pagina vindt u meer informatie.

Hulpmiddelen voor alle stembureaus

  • Elk stembureau heeft een leesloep met verlichting en sterke vergroting
  • Heeft u een lichamelijke beperking? U kunt alle stembureaus gebruiken
  • Bereikbaarheid van uw stembureau controleren: kijk op bereikbaargelderland.nl voor wegwerkzaamheden of op Mijn Wijkplan voor werkzaamheden in de stad

Speciale stembureaus

Ook dit jaar zijn er 2 speciale stembureaus. Een stembureau voor mensen die niet (goed) kunnen zien en een stembureau voor doven en slechthorenden.

In het Zelfregiecentrum kunt u stemmen met een stemmal en soundbox. Ook passen we dit stembureau zoveel mogelijk aan voor mensen met een visuele beperking. U vindt het Zelfregiecentrum op Sint Jorisstraat 72 in Nijmegen.

Wijkcentrum de Schalmei richten we zoveel mogelijk in als stembureau voor doven en slechthorenden. U vindt Wijkcentrum de Schalmei op Symfoniestraat 204 in Nijmegen.

Met de bus naar de speciale stembureaus

Voor het Zelfregiecentrum (Sint Jorisstraat 72) kunt u 2 bushaltes gebruiken:

  • Halte Sint Canisiussingel voor de buslijnen:  82 – 300 – 331 – SB58. Het Zelfregiecentrum is recht tegenover de bushalte (richting de ventweg)
  • Halte Hunnerpark voor de buslijnen: 2 – 13 – 15 – 33 – 80 – SB 58. Het Zelfregiecentrum is recht tegenover de halte

Voor het wijkcentrum De Schalmei (Symfoniestraat 204): gebruik buslijn 6 en stap uit bij halte winkelcentrum Notenhout. U vindt het wijkcentrum aan uw rechterhand als u de wijk in loopt.

Uitleg over stemmen