Spoorcafé

In het Spoorcafé praten we met verschillende gasten en met u thuis over de plannen voor de vernieuwing van het station en de omgeving. Zolang het nodig is vanwege corona, organiseren we deze bijeenkomsten online.

Waarom vernieuwen we het stationsgebied eigenlijk? Welke veranderingen komen er? En hoe ziet de planning eruit? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens de verschillende edities van het Spoorcafé.

Tijdens het eerste Spoorcafé is veel interesse getoond rondom het vraagstuk van wonen. Hier gingen we dieper op in tijdens het tweede Spoorcafé. We luisterden naar de onderwerpen die spelen bij de inwoners en belanghebbenden zodat we de thema's van de volgende spoorcafés hierop kunnen laten aansluiten.

Spoorcafé gemist?

Het allereerste Spoorcafé was op dinsdag 23 maart 2021 en het tweede op maandag 28 juni 2021. Heeft u de digitale bijeenkomsten gemist? U kunt beide spoorcafés terugkijken.

De Spoorcafés organiseren we om Nijmegen op een informele manier op de hoogte te houden van wat er gebeurt in het stationsgebied. Natuurlijk kunt u tijdens deze avonden vragen stellen; daarnaast komen er ook aparte bewoners- en participatieavonden.

Ontwerptracébesluit en bijbehorende milieueffectrapport

Bekijk de online informatiebijeenkomst terug van ProRail op 5 juli 2021. Dit ging over het ontwerptracébesluit en bijbehorende milieueffectrapport van Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Nijmegen en westentree. 

Vragen en meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op via stationsgebied@nijmegen.nl. Meer informatie vindt u op www.nijmegen.nl/stationsgebied

Wilt u geen belangrijke ontwikkelingen missen? Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.