Spoorcafé & overige bijeenkomsten

Spoorcafé

In het Spoorcafé praten we met verschillende gasten en met u thuis over de plannen voor de vernieuwing van het station en de omgeving. 

Waarom vernieuwen we het stationsgebied eigenlijk? Welke veranderingen komen er? En hoe ziet de planning eruit? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens de verschillende edities van het Spoorcafé.

Spoorcafé gemist?

De Spoorcafés organiseren we om Nijmegen op een informele manier op de hoogte te houden van wat er gebeurt in het stationsgebied. Natuurlijk kunt u tijdens deze avonden vragen stellen; daarnaast komen er ook aparte bewoners- en participatieavonden.

Overige bijeenkomsten

Publicatie tracébesluit en inloopbijeenkomst PHS Nijmegen 2 juni 2022 (ProRail) 

Het tracébesluit voor het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Nijmegen en westentree is door de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat vastgesteld.

Tracébesluit

Het Tracébesluit is grotendeels hetzelfde gebleven als het ontwerptracébesluit dat zomer vorig jaar ter inzage lag. Er zijn een aantal veranderingen aangebracht. Ook zijn enkele onderwerpen verder uitgelegd in het tracébesluit.

Inzage en beroep

Alle informatie en stukken over het tracébesluit kunt u vinden op www.platformparticipatie.nl/phsnijmegen. U leest daar ook hoe u een beroep bij de Raad van State in kunt stellen. Naast deze online informatie kunt u de rapporten ook op papier inzien, onder andere bij de Stadswinkel, Mariënburg 30 in Nijmegen. Hiervoor kunt u een afspraak plannen.

Meer informatie en inloopmoment

Op www.prorail.nl/nijmegen/tracebesluit vindt u een filmpje met uitleg over de veranderingen in het tracébesluit. Daarnaast organiseert ProRail op donderdag 2 juni 2022 tussen 20:00 en 21:30 uur een inloopbijeenkomst in Wijkcentrum Titus Brandsma, Tweede Oude Heselaan 386 in Nijmegen. U kunt op elk gewenst moment binnenlopen en vragen stellen aan medewerkers van zowel ProRail als gemeente Nijmegen. Er zijn voldoende parkeerplekken in de omgeving.

Eerdere bijeenkomsten

Vragen en meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op via stationsgebied@nijmegen.nl
Wilt u geen belangrijke ontwikkelingen missen? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.