Bijeenkomsten en Spoorcafés


Inloopavond Vijfknoop en directe omgeving - 17 mei 2023

De gemeente Nijmegen en aannemer Van Gelder organiseren een inloopavond over de inrichting van de Vijfknoop, de fietsstraat Krayenhofflaan en het gebied Tunnelweg/ Eerste Oude Heselaan.

De plannen

In het projectgebied verandert het volgende:

  • De Vijfknoop (de kruising Tunnelweg, Marialaan, Tweede Oude Heselaan, Krayenhofflaan, Koninginnelaan) richten we opnieuw in. De kruising wordt veiliger en kan straks het verkeer beter verwerken.
  • Motorvoertuigen kunnen hierbij niet meer vanaf de Tunnelweg de Krayenhofflaan in- en uitrijden, naast Vissers Meubelen komt een nieuwe weg zodat de wijk bereikbaar blijft.
  • De hondenuitlaatplaats krijgt een nieuwe plek in de Kauwstraat, de weg wordt anders ingericht.
  • Op de plek van de hondenuitlaatplaats aan de Eerste Oude Heselaan komt een parkje gemaakt met waterbergingsfunctie voor regenwater.
  • De Krayenhofflaan wordt een fietsstraat. Dat betekent dat auto’s te gast zijn.

Verkeersonderzoek

Op 28 september 2022 was er een informatieavond over de Vijfknoop en het verkeersonderzoek dat we in de zomer hebben uitgevoerd. Daarna hebben we verschillende gesprekken met bewoners en ondernemers uit het gebied gehad. Om de vragen goed te beantwoorden hebben we besloten om extra onderzoek uit te voeren naar de hoeveelheid verkeer in de wijk. De resultaten zien er goed uit. Deze laten we zien op 17 mei. Onze verkeersadviseurs kunnen uw vragen over dit onderzoek uitgebreid beantwoorden. Het onderzoek wordt half mei openbaar gemaakt.

De inloopavond op 17 mei

De afgelopen maanden hebben we de ontwerptekeningen verder uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. Hierbij hebben we de ideeën uit de bewonersavonden in september en november 2022 meegenomen. U kunt op de tekeningen reageren door aandachtspunten te benoemen en vragen te stellen.

Datum en locatie

  • Woensdag 17 mei 2023  
  • 19.00 – 20.30 uur
  • PlanA, Vlietstraat 22 in Nijmegen

Tussen 19.00 – 20.30 uur staan medewerkers van de gemeente Nijmegen en van Van Gelder u graag te woord. De ervaring leert dat de meeste mensen rond 19.00 uur aanwezig zijn en dat het om 20.00 uur wat minder druk is.

Aanmelden

Komt u naar de avond? Meld u zich dan aan via de onderstaande knop. Het is voor ons prettig om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Aanmelden is echter niet verplicht.

aanmelden 17 mei


 

Eerdere bijeenkomsten


 

Spoorcafé

In het Spoorcafé praten we met verschillende gasten en met u thuis over de plannen voor de vernieuwing van het station en de omgeving. 

Waarom vernieuwen we het stationsgebied eigenlijk? Welke veranderingen komen er? En hoe ziet de planning eruit? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens de verschillende edities van het Spoorcafé.

In 2021 zijn we gestart met spoorcafés, (online) bijeenkomsten waar we informatie en inspiratie deelden. In die fase van het project waren er nog nauwelijks participatiebijeenkomsten. Door de spoorcafés hadden we toch een middel om het publiek actief te betrekken. Omdat inmiddels de participatie op meerdere projecten van start is  gegaan, organiseren we voorlopig geen spoorcafés. Wellicht komen ze later nog terug.

Spoorcafé gemist?

De Spoorcafés organiseren we om Nijmegen op een informele manier op de hoogte te houden van wat er gebeurt in het stationsgebied. Natuurlijk kunt u tijdens deze avonden vragen stellen; daarnaast komen er ook aparte bewoners- en participatieavonden.

Vragen en meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op via stationsgebied@nijmegen.nl
Wilt u geen belangrijke ontwikkelingen missen? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.