Parkeervergunning bezoekers

Woont u in een gebied met betaald parkeren, dan kunt u een bezoekersvergunning aanvragen. Uw gasten parkeren dan goedkoper. Aanvragen kan online of op afspraak bij de Stadswinkel.

Online aanvragen via DigiD Het inloggen is geannuleerd.

Vergunning aanvragen

U kunt een vergunning voor bezoekers aanvragen als u in een gebied woont met betaald parkeren en het maximaal aantal bezoekersvergunningen op uw adres nog niet is uitgegeven. Zie hiervoor het overzicht op pagina Parkeren op straat.

Bent u een nieuwe inwoner van Nijmegen? Vraag de vergunning dan pas aan op het moment dat u ingeschreven staat op uw nieuwe adres. Log in op MijnOverheid en kijk of uw inschrijving is verwerkt.

  Parkeeruren kopen

  Na uw aanvraag krijgt u een meldnummer en een pincode. Zodra u het meldnummer en pincode heeft, koopt u parkeeruren op een van de volgende manieren: 

  Per jaar (januari tot en met december) kunt u een maximaal aantal parkeeruren kopen: 

  • Maximaal 585 uur in het centrum en zone B 
  • Maximaal 1000 uur voor alle overige gebieden (buiten centrum)

   Kosten

   De bezoekersvergunning is gratis. 

   Bezoek aanmelden

   Op de pagina aanmelden bezoeker parkeren staat de informatie over de kosten, hoe u uw bezoek aanmeldt en meer informatie. 

   Let op: van maandag t/m zondag is het tussen 11.00 en 17.00 uur niet toegestaan om met een bewoners-, bezoekers-, of zakelijke vergunning te parkeren in de Tweede Walstraat, in de Betouwstraat, van Welderenstraat, van Broeckhuijsenstraat, Hertogplein en Hertogstraat. Vergunninghouders kunnen ergens anders in het centrum (binnen de singels) parkeren.

   Overzicht vergunningsgebieden

   In de lijst en kaart hieronder vindt u het overzicht van de gebieden waar u en uw bezoekers alleen kunnen parkeren met een parkeervergunning. 

   Maximaal aantal bezoekersvergunningen per vergunninggebied:

   • In het Centrum, zone B en gebieden K en L (Zwanenveld): maximaal 1 vergunning per adres
   • Andere parkeergebieden: maximaal 3 vergunningen per adres, 1 per persoon