Subsidie voor scholing en ontwikkeling zzp'er

Als cultureel of creatief zzp’er kunt u subsidie aanvragen bij Werktuig PPO. U kunt dan tot twee derde van de kosten van uw scholing/opleiding vergoed krijgen. De helft van dit bedrag krijgt u van de gemeente Nijmegen.

aanvragen

Zo werkt het

 1. Bedenk welke training, cursus of opleiding u wilt volgen om u professioneel te ontwikkelen.
 2. Vraag subsidie aan via werktuigppo.nl.
 3. Het Platform ACCT beoordeelt uw PPO-aanvraag en mailt u binnen 5 werkdagen een reactie.
 4. Is uw aanvraag door PPO goedgekeurd? 1/3 van de kosten wordt dan betaald door PPO, en 1/3 door de gemeente Nijmegen. U ontvangt van PPO en de gemeente samen maximaal €4.000.
 5. Het bedrag van PPO en het bedrag van de gemeente Nijmegen worden in één keer door PPO aan u betaald. U hoeft niet apart aan te vragen bij de gemeente.
 6. Is uw aanvraag voor subsidie goedgekeurd? Zorg dat u uiterlijk 6 maanden na uw PPO-aanvraag met uw scholing of training start.

Wat u moet weten

 • Via PPO en deze subsidie betaalt de gemeente mee aan uw kosten voor professionele ontwikkeling.
 • 1/3 deel van de kosten wordt betaald vanuit PPO. Ook 1/3 van de kosten wordt betaald door de gemeente Nijmegen. Het overige 1/3 deel van de kosten betaalt u zelf, of u zoekt een sponsor.
 • In totaal kunt u maximaal € 4.000 krijgen. € 2.000 vanuit PPO, en € 2.000 vanuit de gemeente Nijmegen. Dit bedrag wordt door PPO aan u overgemaakt.
 • Is uw aanvraag meer dan € 6.000? Dan betaalt u het overige deel zelf.
 • U ontvangt de toelage na afloop van uw traject. Lukt het niet om dit voor te schieten? Vraag een voorschot aan bij PPO.
 • Met de subsidie willen we u helpen om als zzp'er te blijven werken op cultureel gebied. En om u uit te dagen bij te scholen en te ontwikkelen.
 • Subsidie aanvragen kan tot 15 december 2024, of totdat de subsidie op is. Zorg dat uw aanvraag op tijd binnen is!

Voorbeeld

U wilt subsidie aanvragen voor een coaching traject. De totale kosten zijn € 900,-. Uw aanvraag wordt goedgekeurd door PPO. Na afloop van uw traject krijgt u één bedrag van € 600 op uw bankrekening. De helft hiervan (€300) krijgt u van PPO en de andere helft (€300) krijgt u van de gemeente Nijmegen. U betaalt zelf het overige deel van €300.

Voorwaarden

Contact

cultuursubsidies@nijmegen.nl