Subsidie voor scholing en ontwikkeling zzp'er

Subsidie voor zzp’ers uit Nijmegen, die werken in de culturele of creatieve sector. U kunt tot het einde van 2023 subsidie aanvragen via de regeling Werktuig PPO. Let op: de regeling werkt dit jaar anders van vorig jaar!

aanvragen

aanvragen

Zo werkt het

 1. Bedenk welke training, cursus of opleiding u wilt volgen om u professioneel te ontwikkelen.
 2. Vraag Permanente Professionele Ontwikkeling (PPO) aan via werktuigppo.nl.
 3. Het Platform ACCT beoordeelt uw PPO-aanvraag en mailt u binnen 5 werkdagen een reactie.
 4. Is uw aanvraag voor PPO goedgekeurd? ? 1/3 van de kosten wordt dan betaald door PPO. U ontvangt van PPO maximaal € 2.000. 
 5. Het bedrag van PPO en het bedrag van de gemeente Nijmegen worden in één keer door PPO aan u betaald. U hoeft niet apart aan te vragen bij de gemeente.
 6. Is uw aanvraag voor subsidie goedgekeurd? Zorg dat u uiterlijk 6 maanden na uw PPO-aanvraag met uw scholing of training start.

Wat u moet weten

 • Via PPO en deze subsidie betaalt de gemeente mee aan uw kosten voor professionele ontwikkeling.
 • 1/3 deel van de kosten wordt betaald vanuit PPO. Ook 1/3 van de kosten wordt betaald door de gemeente Nijmegen. Het overige 1/3 deel van de kosten betaalt u zelf, of u zoekt een sponsor.
 • In totaal kunt u maximaal € 4.000 krijgen. € 2.000 vanuit PPO, en € 2.000 vanuit de gemeente Nijmegen. Dit bedrag wordt door PPO aan u overgemaakt.
 • Is uw aanvraag meer dan € 6.000? Dan betaalt u het overige deel zelf.
 • U ontvangt de toelage na afloop van uw traject. Lukt het niet om dit voor te schieten? Vraag een voorschot aan bij PPO.
 • Met de subsidie willen we u helpen om als zzp'er te blijven werken op cultureel gebied. En om u uit te dagen bij te scholen en te ontwikkelen.
 • Subsidie aanvragen kan vanaf 1 januari 2023 tot 15 december 2023, of totdat de subsidie op is. Zorg dat uw aanvraag op tijd binnen is!

Voorbeeld

U wilt subsidie aanvragen voor een coaching traject. De totale kosten zijn € 900,-. Uw aanvraag wordt goedgekeurd door PPO. Na afloop van uw traject krijgt u één bedrag van € 600 op uw bankrekening. De helft hiervan (€300) krijgt u van PPO en de andere helft (€300) krijgt u van de gemeente Nijmegen. U betaalt zelf het overige deel van €300.

Voorwaarden

Contact

cultuursubsidies@nijmegen.nl