Meedoenregeling

Tot en met 31 december 2022 kunt u de Meedoenregeling aanvragen. Met de Meedoenregeling kunnen mensen met een laag inkomen voor maximaal € 150,- een cursus of activiteit doen. Bijvoorbeeld zwemmen, zangles, yoga, taalles of naar het theater.

aanvragen

aanvragen via DigiD Het inloggen is geannuleerd.

Ga voor hulp bij de aanvraag naar een van de Stips. In elke wijk van Nijmegen vindt u een Stip informatiepunt. Zie www.stipnijmegen.nl

Waar u aan mee kunt doen

Bekijk het overzicht van de activiteiten en cursussen waarvoor u korting kunt krijgen.

Wat u moet weten

 • Na het aanvragen ontvangt u per mail direct een digitale voucher (tegoedbon) in de vorm van een QR-code. Kunt u de mail niet vinden? Controleer voor u contact opneemt uw map met spam of ongewenste mails. De afzender is: noreply@forus.io
 • Kiest u voor een duurdere activiteit, dan moet u de extra kosten zelf betalen aan de organisatie
 • U mag het tegoed aan meer dan 1 activiteit uitgeven
 • U krijgt geen geld terug als u uw cursus niet afmaakt of uw tegoedbon niet opmaakt
 • Het inleveren van de tegoedbon van € 150,- kan tot en met 31 december 2022

Voorwaarden

 • U bent 18 jaar of ouder
 • U bent geen student
 • U woont in de gemeente Nijmegen
 • Als er meer personen op uw adres de regeling kunnen aanvragen, vult u per persoon een eigen aanvraagformulier in. Hiervoor gebruikt u elk een eigen e-mailadres. U kunt niet meerdere aanvragen doen met één e-mailadres
 • U mag het hele jaar door starten met uw activiteit, maar uiterlijk op 31 december 2022 (de activiteit mag doorlopen in 2023)
 • In onderstaande tabel vindt u wat uw maximale netto inkomen mag zijn om recht te hebben op de regeling. U moet uitgaan van uw maandinkomen van de maand voordat u de regeling aanvraagt. Voorbeeld: vraagt u 13 april 2022 aan, dan kijkt de gemeente naar uw inkomen van maart 2022.

Wat hoort bij inkomen? 

Alle inkomsten uit werk, uitkering, alimentatie, kamerhuur en kostgeld.

Wat hoort niet bij inkomen? 

Zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, huurtoeslag en heffingskorting Belastingdienst, doeluitkeringen of vergoedingen (bijvoorbeeld schadevergoedingen). 

Wilt u weten op welke toeslagen of heffingskortingen u recht heeft? Kijk dan op de website van de Belastingdienst. Heeft u hulp hierbij nodig. De sociaal raadslieden kunnen u hierbij helpen. Bel voor een afspraak 14 024. 

Maximaal netto inkomen per maand voor de meedoenregeling (1 juli 2022)
SituatieVanaf 18 jaar tot uw pensioenleeftijdVanaf uw pensioenleeftijdwonend in zorginstelling (van 18 tot pensioenleeftijd)


wonend in zorginstelling  vanaf uw pensioenleeftijd 

Alleenstaand€ 1.435,-€ 1.595,-€  500,-€ 490,-
Alleenstaande ouder€ 1.845,-€ 1.945,-€  730,-€ 700,-
Getrouwd/samenwonend (inkomen samen)€ 2.050,-€ 2.160,-€ 810,-€ 775,-