Themamarktvergunning (organisatievergunning)

U wilt een (thema)markt organiseren. Bijvoorbeeld een plantjes-, antiek-, boek- of wijkmarkt. Vraag een organisatievergunning aan.

Door de huidige coronamaatregelen is het op dit moment niet toegestaan een themamarkt te organiseren en daarom is het ook niet mogelijk om een vergunningaanvraag te doen.
Als het weer is toegestaan om themamarkten te organiseren, dan kunt u de organisatievergunning aanvragen via deze pagina. Belangrijk voor u om te weten is dat, net als in de situatie zonder coronavirus, uw vergunning minimaal 8 weken voor datum van de themamarkt moet aanvragen. De vergunningaanvragen toetsen wij op de, geldende maatregelen van dat moment. 

Op de website van de rijksoverheid kunt u zelf checken wat de geldende regels zijn.
 

  • Vraag uw vergunning niet eerder dan 16 weken en uiterlijk 8 weken van tevoren aan
  • U moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel
  • In het centrum geven we op zondag alleen vergunningen voor themamarkten. Bij een themamarkt past minimaal 70% van de aangeboden producten binnen het thema
  • Een wijkmarkt moet minimaal 7 kramen hebben
  • Voor het organiseren van een braderie (met versterkte muziek en attracties zoals een draaimolen en luchtkussens), vraagt u een evenementenvergunning aan

Een gedetailleerde plattegrond van de locatie en inrichting van het (markt)terrein op schaal (1:200,1:500 of 1:1000).

Op de plattegrond geeft u alles aan wat er op het terrein staat of geplaatst wordt. Bijvoorbeeld: kramen, verkoopwagens, toiletten. Vermeld hierbij de afmetingen.

Vergunning

€ 332,55

U betaalt voor het behandelen van de vergunningaanvraag door de gemeente. Ook als u de vergunning niet krijgt of uw aanvraag intrekt. In dat geval betaalt u 25% van de kosten.

Precario

  • Naast de kosten van de vergunning, betaalt u voor het gebruik van gemeentegrond. Dit heet precariobelasting. Het tarief is € 2,11 per vierkante meter grond per dag. U ontvangt hiervoor een aanslagbiljet
  • Tijdens de Vierdaagseweek en concerten op de Goffertweide en een aantal andere locaties gelden andere tarieven. U vindt deze tarieven en locaties in de verordening Precariobelasting
  • U betaalt geen huur voor locaties die niet van de gemeente zijn. Bijvoorbeeld grond van Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf (Waalkade en Rivierpark)
  • Op locaties van particulieren heeft u toestemming nodig van de eigenaar