Vertrek naar het buitenland doorgeven

U verhuist naar het buitenland of verwacht minimaal 8 maanden in het buitenland te wonen. Meld uw vertrek op de dag dat u weggaat of maximaal 5 dagen daarvoor. Zorg dat u uw nieuwe (tijdelijke) adres in het buitenland aan ons doorgeeft. We schrijven u dan uit van uw Nederlandse adres.

Het hangt van uw situatie af of u uw vertrek online kunt melden of een afspraak moet maken.

Online doorgeven

Woont u alleen op uw Nederlandse adres? Of woont u met anderen samen en vertrekken alle bewoners? Dan kunt u uw vertrek online aan ons doorgeven. 

Regelen via DigiD Het inloggen is geannuleerd.

Afspraak maken

U heeft een afspraak nodig om uw vertrek te melden in de volgende gevallen:

  • U woont samen met familie, gezin of partner en niet iedereen vertrekt van uw adres. U en iedereen die wel vertrekt, moet langskomen op de afspraak. Ook minderjarigen moeten meekomen
  • U woont in een studentenhuis, een woning voor arbeidsmigranten of andere woning voor groepen personen. U heeft een afspraak nodig, maar de andere bewoners hoeven niet mee te komen naar de afspraak

Maak een afspraak

Meenemen naar afspraak:

  • paspoort of identiteitskaart
  • nieuw adres in het buitenland

Als u nog geen woonadres heeft, geef dan in ieder geval het land door.  En als het kan het eerste adres waar u bereikbaar bent, bijvoorbeeld het adres van familie of een hotel.

Voor vertrek

U kunt tot op de dag van vertrek aan de balie van de Stadswinkel navragen of u uitgeschreven bent en een uittreksel uit de BRP aanvragen. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. 

Na vertrek

Bent u al verhuisd naar het buitenland? Dan heeft u een uittreksel RNI nodig als bewijs van uitschrijving.