Honden

Bekijk het overzicht van losloopgebieden en uitlaatplaatsen, informatie over hondenbelasting, wat toezichthouders doen en hoe u klachten meldt.

uitlaatplekken

uitlaatplekken

Hond uitlaten

Losloopgebieden

De losloopgebieden staan aangegeven met houten paal met een geel plaatje. In een losloopgebied mag uw hond los lopen. U moet wel de poep opruimen en in de hondenpoepbakken gooien. 

Hondenuitlaatplaatsen

De uitlaatplaatsen hebben een blauw bordje. Uw hond mag hier loslopen. U hoeft de poep niet op te ruimen. De Dar maakt de uitlaatplaatsen regelmatig schoon.

Hondenpoepbakken

Gaat u niet naar een uitlaatplaats? Dan moet u de poep zelf opruimen. Gooi het poepzakje in een hondenpoepbak. Is die er niet? Dan mag u het in een afvalbak gooien.

Toezicht

U bent verantwoordelijk voor het aanlijnen van uw hond en het opruimen van de poep. Doet u dit niet, dan kunnen onze toezichthouders u hier een boete voor geven. De boete voor het niet aanlijnen van uw hond is € 100,-. Bent u met uw hond op een kinderspeelplaats, zandbak of speelweide dan is de boete € 150,-.  Als u de hondenpoep niet opruimt, kunt u een boete van € 150,- krijgen.

Klachten

Heeft u overlast van honden of hondenpoep? Wilt u een kapotte hondenpoepbak melden? Deze klachten kunt u melden via de Meld & Herstel app. U kunt deze app downloaden voor:

Hondenbelasting

In Nijmegen betaalt de eigenaar van een hond hondenbelasting. Krijgt of koopt u een hond? Meld uw hond binnen 2 weken bij ons aan. Is uw hond overleden of om een andere reden niet meer bij u? Meld uw hond binnen 6 weken af.