Honden

Bekijk het overzicht van losloopgebieden en uitlaatplaatsen, regels voor het uitlaten, informatie over hondenbelasting en hoe u klachten meldt.

Inhoud

Overzicht losloopgebieden en uitlaatplaatsen

Uitleg losloopgebieden en uitlaatplaatsen

De losloopgebieden staan aangegeven met houten paal met een geel plaatje. In een losloopgebied mag uw hond los lopen. U moet wel de poep opruimen en in de hondenpoepbakken gooien.

De uitlaatplaatsen hebben een blauw bordje. Uw hond mag hier loslopen. U hoeft de poep niet op te ruimen. De Dar maakt de uitlaatplaatsen regelmatig schoon.

Naar boven

Regels voor uitlaten hond

U bent verantwoordelijk voor het aanlijnen van uw hond buiten de losloopgebieden. En voor het opruimen van de poep als u niet naar een uitlaatplaats gaat. Gooi het poepzakje in een hondenpoepbak. Is die er niet? Dan mag u het poepzakje in een afvalbak gooien.

Zorg dat u zich aan deze regels houdt, dan krijgt u geen boete van onze toezichthouders. De boete voor het niet aanlijnen van uw hond is € 100,-. Bent u met uw hond op een kinderspeelplaats, zandbak of speelweide dan is de boete € 150,-.  Als u de hondenpoep niet opruimt, kunt u een boete van € 150,- krijgen.

Naar boven

Hondenbelasting

U betaalt geen hondenbelasting in Nijmegen. Dit is vanaf 1 januari 2023 afgeschaft.

Klachten

Heeft u overlast van honden of hondenpoep? Wilt u een kapotte hondenpoepbak melden? Deze klachten kunt u melden via de Meld & Herstel app. U kunt deze app downloaden voor: