Internationale samenwerking

Europa is niet alleen een zaak van politici, journalisten en andere ingewijden. Tachtig procent van de wet- en regelgeving komt uit Brussel. Lees over Europese ontwikkelingen die voor Nijmegen interessant zijn. 
Daarnaast heeft Nijmegen stedenbanden met Masaya in Nicaraqua en Pskov in Rusland. 

Europe Direct

Hoe krijg ik in een ander EU-land een verblijfsvergunning? Welke regels gelden er voor roamingtarieven?
Welke EU-subsidies kan mijn organisatie aanvragen?
Wie informatie zoekt over Europa weet meestal niet waar te beginnen. De Europese Commissie heeft daarom een informatienetwerk in het leven geroepen binnen de gehele Europese Unie: Europe Direct, ook EDIC genoemd

Europe Direct is hét informatiecentrum voor alle vragen over Europese Unie. Daarnaast helpen ze bij het zoeken van de juiste informatie, geven ze voorlichting over de EU, organiseren ze (gezamenlijk) evenementen met een Europees tintje. Bijvoorbeeld debatten die het Europees bewustzijn verhogen en een actief Europees burgerschap stimuleren.

Het EDIC Nijmegen bereiken?

In de Stadswinkel is allerlei informatie te vinden over de Europese wet- en regelgeving en de rechten en mogelijkheden voor EU-burgers. Naast folders en brochures zijn er onderzoeksrapporten over Europees beleid, Europese instellingen en actuele onderwerpen zoals de interne markt, werkgelegenheid, veiligheid, voedselveiligheid, gezondheid en milieu te vinden. Mist u iets in de collectie? Dan horen wij dat graag!

Kijk op www.europainnijmegen.nl voor meer informatie. Vindt u niet wat u zoekt? Stuur dan een mail naar europa@nijmegen.nl of bel 024-329 90 36. Volg ons facebooktwitter, en Instagram

Euregio Rijn-Waal

Bij Euroregio Rijn-Waal zijn 55 gemeenten en regionale overheden aangesloten. Het doel van deze Euregio is het bevorderen van de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van economie en maatschappij.

Bureau Brussel

In opdracht van de Regio Arnhem Nijmegen behartigt Bureau Brussel de belangen voor Europa voor gemeenten (overheid), kennisinstellingen (onderwijs en onderzoek) en het bedrijfsleven (ondernemers) uit de regio.

Stedenbanden

Een stedenband is een vriendschapsband. Daarbij staat uitwisseling van kennis en ervaring tussen overheden, organisaties en vooral tussen burgers centraal.

Nijmegen heeft stedenbanden met: