Internationale samenwerking

Europa is niet alleen een zaak van politici, journalisten en andere ingewijden. Tachtig procent van de wet- en regelgeving komt uit Brussel. Lees over Europese ontwikkelingen die voor Nijmegen interessant zijn. 
Daarnaast heeft Nijmegen stedenbanden met Masaya in Nicaraqua en Pskov in Rusland. 

Europe Direct

Hoe krijg ik in een ander EU-land een verblijfsvergunning? Welke regels gelden er voor roamingtarieven?
Welke EU-subsidies kan mijn organisatie aanvragen?
Wie informatie zoekt over Europa weet meestal niet waar te beginnen. De Europese Commissie heeft daarom een informatienetwerk in het leven geroepen binnen de gehele Europese Unie: Europe Direct. Dit netwerk heet EDIC.

Europe Direct is hét informatiecentrum voor alle vragen over Europese Unie. Daarnaast helpen ze bij het zoeken van de juiste informatie. Ze geven voorlichting over de EU en organiseren (gezamenlijk) evenementen met een Europees tintje. Bijvoorbeeld debatten die het Europees bewustzijn verhogen en een actief Europees burgerschap stimuleren.

Het EDIC Nijmegen bereiken?

In de Stadswinkel vindt u informatie over de Europese wet- en regelgeving en de rechten en mogelijkheden voor EU-burgers. Er zijn folders en brochures. En onderzoeksrapporten over Europees beleid, Europese instellingen en actuele onderwerpen. Bijvoorbeeld de interne markt, werkgelegenheid, veiligheid, voedselveiligheid, gezondheid en milieu. Mist u iets in de collectie? Dan horen wij dat graag.

Kijk op www.europainnijmegen.nl voor meer informatie. Vindt u niet wat u zoekt? Stuur dan een mail naar europa@nijmegen.nl of bel 024-329 90 36. Volg ons FacebookTwitter, en Instagram

Euregio Rijn-Waal

Bij Euroregio Rijn-Waal zijn 55 gemeenten en regionale overheden aangesloten. Het doel van deze Euregio is het bevorderen van de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van economie en maatschappij.

Bureau Brussel

In opdracht van de Regio Arnhem Nijmegen behartigt Bureau Brussel de belangen voor Europa. Dit doen ze voor gemeenten (overheid), kennisinstellingen (onderwijs en onderzoek) en het bedrijfsleven (ondernemers) uit de regio.