Horecabedrijf starten

Wilt u een horecabedrijf starten? Dan krijgt u te maken met veel vergunningen en regels. De adviseurs van het OndernemersPunt kunnen u daarbij helpen.

Wat u moet weten

  • Als u alcohol wilt schenken heeft u een alcoholvergunning nodig
  • Schenkt u geen alcohol? Dan heeft u een exploitatievergunning nodig
  • Bij lichte daghoreca in het stadscentrum gaat het alleen om kleinschalige initiatieven zoals een broodjeszaak, lunchroom, croissanterie, ijssalon, koffiebar en tearoom. Deze zijn niet toegestaan in de hoofdwinkelstraten

Ondersteunende horeca bij detailhandel/dienstverlening

Ondersteunende horeca is als men in een winkel iets kan eten of drinken. Bijvoorbeeld een boekhandel met een koffiecorner of een banketbakker met een beperkt aantal tafels en stoelen.
In het stadscentrum is ondersteunende horeca toegestaan als u aan onderstaande voorwaarden voldoet. Buiten het stadscentrum gelden andere voorwaarden. Informatie bij het OndernemersPunt.

Voorwaarden ondersteunende horeca:

  • De horeca activiteit is ondergeschikt aan de hoofdactiviteit
  • Geen aparte openingstijden voor de ondersteunende horeca
  • U mag maximaal 50 m² (voor stadscentrum) en max. 25% van de bruto verkoopoppervlakte inrichten met tafels en stoelen
  • Er mag geen aparte ingang zijn
  • Toiletten zijn verplicht

Daarnaast heeft u eventueel nog andere vergunningen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een:

Afspraak maken 

Neem contact op met het Ondernemerspunt voor meer informatie. Bel 024-329 98 00 of stuur een mail naar ondernemerspunt@nijmegen.nl