Ontheffing Griftdijk

De Griftdijk is tussen de van Boetzelaerstraat en de Italiëstraat van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 uur en 9.00 uur en tussen 16.00 uur en 18.00 uur afgesloten. Als inwoner van dit gebied kunt u hiervoor een ontheffing aanvragen. Als u geen ontheffing heeft of kunt aanvragen vindt u hieronder andere routes om te rijden.

Regelen via DigiD Het inloggen is geannuleerd.

Wat u moet weten

  • De afsluiting van de Griftdijk geldt niet op officiële feestdagen
  • Alleen bewoners krijgen een ontheffing, bedrijven niet
  • Voor vrachtwagens is de Griftdijk altijd afgesloten
  • De ontheffing die u aanvraagt is op kenteken
  • Per adres kunt u maximaal 2 ontheffingen aanvragen

Nadat u de ontheffing aangevraagd heeft, is deze direct geldig. U krijgt een bevestiging per mail en vindt de ontheffing bij uw parkeerproducten in het digitale parkeerloket. U moet de ontheffing jaarlijks verlengen. 

Ontheffing aanpassen of opzeggen

Via het digitale parkeerloket past u uw kenteken aan of zet u de ontheffing stop.

Als u verhuist:

  • Naar een adres buiten het ontheffingsgebied, dan stopt uw ontheffing automatisch
  • Binnen het ontheffingsgebied, moet u opnieuw een ontheffing aanvragen

Voorwaarden

  • U woont in het ontheffingsgebied
  • De auto/motor staat op uw naam of u rijdt in een leaseauto of deelauto

Meesturen bij aanvraag: bij een leaseauto een leaseverklaring waaruit blijkt dat u de bestuurder van de auto bent. Of bij een deelauto, een verklaring van inschrijving bij de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik.

Kosten

€ 12,25 voor twee kentekens maximaal één jaar.

plattegrond route vanaf knooppunt Ressen

Vanuit het noorden (A325/knooppunt Ressen) rijdt u op de gebruikelijke manier voor bestemmingen ten noorden van de knip (via de Keizer Hendrik VI-singel/Griftdijk). Voor bestemmingen ten zuiden van de Knip rijdt u via S110 Prins Mauritssingel, Graaf Alardsingel en Margaretha van Mechelenweg.

route vanaf de Waalbrug

Vanuit het zuiden vanaf de Waalbrug rijdt u via de Prins Mauritssingel en de Keizer Hendrik VI-singel voor een bestemming ten noorden van de knip. U rijdt vanaf de Waalbrug naar een bestemming ten  zuiden van de knip via de Graaf Alardsingel, de Margaretha van Mechelenweg en de Griftdijk Noord.

 

route vanaf de Oversteek / S100

Vanuit het zuidwesten vanaf de Oversteek  rijdt u via de Margaretha van Mechelenweg en de Keizer Hendrik VI-singel voor een bestemming ten noorden van de knip. U rijdt vanaf de Oversteek naar een bestemming ten zuiden van de knip via de Graaf Alardsingel, de Margaretha van Mechelenweg en de Griftdijk Noord.

Gebied ontheffing Griftdijk