Hulp voor daklozen

Bent u dakloos of thuisloos of is er kans dat u dit binnenkort wordt? Zoek dan hulp. Er zijn verschillende organisaties waar u heen kunt voor hulp en vragen. Bijvoorbeeld om u te helpen met een slaapplek, een uitkering of medische hulp.

Opvang

Er zijn verschillende plekken waar u in Nijmegen heen kunt voor eerste opvang. Zie het overzicht eerste opvang op de website van GGD Gelderland-Zuid. U kunt hier tot rust komen en de opvang kijkt samen met u hoe uw situatie verbeterd kan worden.

Lukt het u niet om u aan te melden bij een van de organisaties voor eerste opvang? Neem dan contact op met de CTMO (Centrale Toegang Maatschappelijke Opvang) van GGD Gelderland-Zuid. De CTMO beoordeelt wie gebruik kan maken van maatschappelijke opvang. De maatschappelijke opvang is er voor daklozen (en voor mensen die dakloos dreigen te worden) die meer hulp nodig hebben dan geregeld kan worden bij de eerste opvang.

Overdag - eten en drinken

Als u overdag een tijdelijke plek en contact zoekt, kunt u naar de Ontmoetingsplek van IrisZorg of Het Kruispunt.

Bij Het Kruispunt kunt u ook langsgaan voor koffie, thee of een maaltijd. Op de eerste zondag van de maand is er na de zondagviering een broodmaaltijd.

Stichting Straatmensen deelt enkele avonden per week maaltijden en lunchpakketten uit aan dak- en thuislozen. Het eten wordt uitgedeeld bij Tweede Walstraat 2.

Briefadres

Heeft u geen vast woonadres? Dan kunt u soms een briefadres aanvragen. Zo blijft u bereikbaar voor officiële organisaties zoals de overheid.

Inkomen

Vraag een bijstandsuitkering aan als u te weinig inkomen heeft om van te leven. U moet zich eerst aanmelden als werkzoekende op werk.nl. Daarna kunt u de uitkering aanvragen.

Bent u jonger dan 27 jaar, maak dan eerst een afspraak bij het WerkBedrijf

Medische hulp

Voor medische hulp kunt u als dakloze zonder afspraak naar het inloopspreekuur van Praktijk Buitenzorg. Praktijk Buitenzorg biedt huisartsenzorg aan sociaal kwetsbare mensen zonder vaste huisarts. 

Spreekuur gemeente

Komt u er niet uit of heeft u meer informatie nodig? Dan kunt u langskomen op ons dak- en thuislozenspreekuur. Het spreekuur is op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 - 12.00 uur in de Stadswinkel (Mariënburg 30).