Wmo-hulp in en buiten het huis

Kunt u zich in en buiten uw huis niet goed redden? U heeft bijvoorbeeld moeite met lopen of kunt geen zware dingen tillen. En lukt het u niet om zelf hulp te regelen, bijvoorbeeld via familie, vrienden of vrijwilligers? Neem dan contact op met de gemeente. Wij kijken samen met u wat u wel en niet kan. Misschien kunt u gebruik maken van een Wmo-regeling.

Hoe regel ik hulp via de gemeente?

Eerst in eigen omgeving hulp proberen te regelen

Voor u hulp bij de gemeente aanvraagt, moet u proberen in uw eigen omgeving hulp te vinden. Kijk bijvoorbeeld of u familie, vrienden, buren, of bekenden hebt die u kunnen helpen. Soms zijn er in de buurt ook vrijwilligers die u kunnen helpen of voorzieningen waar u gebruik van kan maken. Bekijk de tips om zelf hulp te regelen:

Aanmelden bij de gemeente

Lukt het u niet om hulp te regelen? Dan kunt u zich bij ons melden voor hulp via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Na uw aanmelding krijgt u een uitnodiging voor een gesprek met een Wmo-consulent. De Wmo-consulent kijkt dan samen met u of we u kunnen helpen. 

Houd er rekening mee dat we in ieder geval 8 weken nodig hebben voor het onderzoek door de Wmo-consulent en om te besluiten of we u kunnen helpen. Vanwege drukte duurt het op dit moment langer voordat u een gesprek heeft met de Wmo-consulent. De consulent neemt in ieder geval binnen 4 maanden contact met u op (maart 2024). U kunt contact met ons opnemen voor de meest actuele wachttijd.

Online aanmelden via DigiD Het inloggen is geannuleerd.

Lukt het u niet om u online aan te melden? Bel ons dan tussen 9.00 en 13.00 uur via 14 024.

Voorwaarden en regels Wmo-hulp