Op de rit

Heeft u een kaart gekregen van "Op de rit"?

Dat betekent dat u bij project "Op de rit" bent aangemeld. Een van de organisaties waar wij mee samen werken heeft laten weten dat u een rekening niet op tijd heeft betaald. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren. Maar misschien is er meer aan de hand en heeft u zorgen om geld? Dan kunnen wij u ondersteunen. Deze hulp is gratis en vrijblijvend. 

Wilt u een gesprek of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons. Op de kaart staat hoe u dat kunt doen. 

Wat is "Op de rit"?

"Op de rit" is een project van de gemeente Nijmegen. Met dit project wil de gemeente voorkomen dat mensen grote financiële problemen krijgen. De gemeente werkt hiervoor samen met: woningcorporaties, zorgverzekeraars en water-/energieleveranciers. Wilt u weten met welke organisaties wij samenwerken, mail dan naar geldzorgen@nijmegen.nl

Een keer per maand krijgt "Op de rit" van deze organisaties een lijst met mensen die een rekening niet heeft kunnen betalen. Staat u op deze lijst dan nemen de medewerkers van Op de rit contact met u op om ondersteuning aan te bieden.   

Sinds 01-01-2021 zijn alle gemeentes wettelijk verplicht om deze ondersteuning aan te bieden.

Jonger dan 25 jaar?

Ben je jonger dan 25 jaar en aangemeld bij Op de rit? Dan neemt een medewerker van Bindkracht10 contact op met jou of krijg je van hen een kaart. Bindkracht10 is een welzijnsorganisatie in Nijmegen. Zij voeren namens de gemeente het project Op de rit uit voor jongeren onder de 25 jaar.

Heeft u geen kaart gekregen van "Op de rit", maar wilt u wel advies?

Dan kunt u een afspraak maken met de Financieel expert.