Trainingen en voorlichtingen rondom geldzorgen

Wilt u meer inzicht in uw financiën en wilt u geldzorgen voorkomen? Er zijn regelmatig budgettrainingen voor inwoners van Nijmegen. Ook zijn er voorlichtingen voor groepen, bijvoorbeeld voor organisaties en onderwijsinstellingen.
Stuur een mail om u aan te melden of mail voor meer informatie naar preventiegeldzorgen@nijmegen.nl of bel 14 024 en vraag naar de Preventiemedewerkers Geldzorgen.

Budgettraining 'Weet wat je besteedt'

  • Alle inwoners van Nijmegen kunnen meedoen aan de gratis budgettraining 'Weet wat je besteedt'
  • De training is praktisch en overzichtelijk
  • De training bestaat uit 5 bijeenkomsten, 2 uur per bijeenkomst
  • Onderwerpen die aan bod komen zijn: digitale vaardigheden, financiële administratie, inkomsten en uitgaven in budgetplan, fraude en phishing, omgaan met verleidingen en gezonde en betaalbare voeding. 
  • De training vindt steeds plaats in een ander wijkcentrum.
  • Voor aanmelding of meer informatie kunt u mailen naar preventiegeldzorgen@nijmegen.nl 

Wanneer?

Bent u tussen de 18 jaar en 30 jaar oud? Meld u dan aan voor de training speciaal voor jongvolwassenen. Die start in januari 2025 op de dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur (Locatie Wijkcentrum ’t Hert, Thijmstraat 40). Data: 28 januari, 4 februari en 11 februari. 

Meld u aan voor de training die in april start op de dinsdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur (Locatie volgt). Data: 1 april, 8 april, 15 april, 22 april en 6 mei. 

Meld u aan voor de training die eind oktober start op de dinsdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur (Locatie volgt). Data: 28 oktober, 4 november, 11 november, 18 november en 25 november. 

Budgettraining 'Zelf aan de slag'

  • Zit u momenteel in bewind of budgetbeheer? En heeft u afgesproken te gaan afbouwen en zelf uw financiën weer te gaan beheren? Volg dan de training 'Zelf aan de slag'
  • In 5 bijeenkomsten krijgt u informatie, leert u vaardigheden en werkt u aan het vertrouwen om zelf weer aan de slag te gaan
  • Aanmelden gaat via de bewindvoerder of budgetbeheerder. Zij kunnen voor aanmelding en/of meer informatie mailen naar preventiegeldzorgen@nijmegen.nl 

Wanneer?

  • Meld u (via uw bewindvoerder) aan voor de training van half januari op de donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur in het Stadhuis. Data: 16 januari, 23 januari, 30 januari, 6 februari en 13 februari. 
  • Meld u (via uw bewindvoerder) aan voor de avondtraining van mei  op de donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur in het Stadhuis. Data: 8 mei, 15 mei, 22 mei, 5 juni en 12 juni. 
  • Meld u (via uw bewindvoerder) aan voor de training van eind augustus op de donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur in het Stadhuis. Data: 28 augustus, 4 september, 11 september, 18 september, 25 september. 
  • Meld u (via uw bewindvoerder) aan voor de avondtraining van half november op de donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur in het Stadhuis. Data: 20 november, 27 november, 4 december, 11 december en 18 december.  

Voorlichtingen en workshops

Geldzorgen bij werknemers

Bent u werkgever of leidinggevende? Dan is de workshop ‘geldzorgen bij werknemers’ misschien interessant voor u.  

Wist u dat een financieel fitte werknemer productiever, mobieler en gelukkiger is? Maar helaas zien we dat er steeds meer werkenden zijn die niet meer genoeg geld hebben om van te leven, misschien ook wel in uw bedrijf.  Chronische geldstress kan leiden tot mentale en fysieke gezondheidsklachten. Hierdoor melden werknemers met geldzorgen zich vaker ziek. Door het op tijd herkennen van de signalen van geldzorgen, erover te praten en door te verwijzen naar de juiste hulp, helpt u niet alleen uw werknemer, maar ook uw bedrijf.  

Wilt u als werkgever/leidinggevende de signalen van geldzorgen beter leren herkennen? En wilt u handvatten hoe u hierover in gesprek kan gaan? Neem dan contact met ons op voor een voorlichting op maat: preventiegeldzorgen@nijmegen.nl.

Bedrijven die eerder voorlichting bij ons volgden zijn onder andere: Veiligheidsregio Gelderland Zuid, Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Kraamzorg Zuid Gelderland.

Geldzorgen bij inwoners

Bent u professional in de zorgsector of het sociale domein? En wilt u weten hoe u cliënten met geldzorgen beter kan ondersteunen? We geven voorlichtingen aan onze partners in de stad over het signaleren, bespreken en doorverwijzen van cliënten met geldzorgen. We maken een voorlichting op maat om aan te sluiten bij de behoeften van uw specifieke doelgroep en werknemers. Organisaties die u voorgingen zijn onder andere: Buurtteams Nijmegen, SAN-NEO Huisartsenzorg, Verloskundig Centrum Nijmegen en Kraamzorg Zuid-Gelderland.

Bent u geïnteresseerd in een voorlichting, neem dan contact met ons op: preventiegeldzorgen@nijmegen.nl.

Organisaties die eerder voorlichting bij ons volgden zijn onder andere: Buurtteams Nijmegen, SAN-NEO Huisartsenzorg, Verloskundig Centrum Nijmegen en Kraamzorg Zuid-Gelderland.

Geldles op school

Wij komen graag op uw school langs om een geldles te geven, afgestemd op leeftijd en niveau van de leerlingen. Denk aan onderwerpen als sparen, boetes en geld (uit)lenen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op: preventiegeldzorgen@nijmegen.nl.

Heeft u geldzorgen of schulden?

Kunt u sommige rekeningen niet betalen? Lukt het niet meer om te sparen? Heeft u schulden en wilt u die oplossen? Dan kunt u terecht bij onze Financieel experts.