Stemmen vanuit het buitenland

Stem per brief als u tijdelijk in het buitenland bent tijdens de verkiezing voor het Europees Parlement op 6 juni 2024. Of registreer u blijvend als kiezer als u in het buitenland woont.

U bent tijdelijk in het buitenland

Woont u in Nijmegen en bent u tijdelijk in het buitenland tijdens de verkiezingen?

Dan zijn er 2 mogelijkheden:

  • Geef een familielid of kennis in Nederland toestemming om voor u te stemmen. Dit heet iemand machtigen. De persoon die namens u stemt moet tegelijkertijd zijn stem uitbrengen. Vraag de gemeente waar u staat ingeschreven om een machtiging af te geven. Zorg dat u de machtiging aanvraagt vóór 10 maart 17.00 uur.
  • Stemmen per brief: dit regelt u via de gemeente Den Haag. U hoeft niets aan ons door te geven. Let op: uw aanvraag moet uiterlijk 10 mei 2024 om 23:59 uur (Nederlandse tijd) binnen zijn bij de gemeente Den Haag

U woont in het buitenland

Registreer u dan als kiezer buiten Nederland. U hoeft dit maar 1 keer te doen. U regelt het bij de gemeente Den Haag.

Zodra u aangemeld bent, kunt u voortaan stemmen voor de verkiezing voor de Tweede Kamer, het Europees Parlement en raadgevende referendum. De documenten die nodig zijn om te kunnen stemmen worden dan bij iedere verkiezing automatisch naar uw woon- of correspondentieadres in het buitenland gestuurd.