Sociaal raadslieden voor juridische hulp

Heeft u vragen over bijvoorbeeld belastingen, uitkering of toeslagen? Of heeft u een probleem met wonen of met werk, of vragen over trouwen/samenwonen of scheiden?

Neem dan contact op met de sociaal raadslieden van de gemeente. Bel ons tussen 9.00 -16.00u op 14 024. Wij maken een terugbelnotitie voor u. Een van de sociaal raadslieden belt u daarna zo snel mogelijk terug. Let op: de sociaal raadslieden bellen u met een anoniem nummer.

Wat doen sociaal raadslieden

De sociaal raadslieden zijn juristen. Zij geven onafhankelijk advies over vragen die te maken hebben met wetten en regels. Sociaal raadslieden weten precies waar u recht op heeft. En bij welke organisatie u wat moet regelen. Zij kunnen voor u contact opnemen met organisaties, bemiddelen of een brief of bezwaarschrift schrijven. 

De hulp is gratis en u mag zelf weten wat u met het advies doet. U bent niets verplicht. Wat u vertelt is vertrouwelijk. 

Wat doen sociaal raadslieden niet

Sociaal raadslieden kunnen u niet helpen bij het aanvragen van kwijtschelding van gemeentebelastingen. Of met het opsturen van een klacht. Hiervoor kunt u hulp vragen bij een Stip in uw buurt.

Wie kan hulp vragen aan sociaal raadslieden

Inwoners van Nijmegen met een laag inkomen kunnen de sociaal raadslieden om hulp vragen.

Waar vind ik de sociaal raadslieden

Let op: door de situatie met corona zijn er voorlopig géén spreekuren op de adressen die u hieronder vindt. U kunt wel een belafspraak maken: bel ons op 14 024.

De sociaal raadslieden hebben spreekuren op de volgende adressen:

  • Stadswinkel, Mariënburg 30
  • Wijkcentrum Dukenburg, Meijhorst 7039
  • Wijkcentrum Titus Brandsma, Tweede Oude Heselaan 386