Datum:

Koninklijke onderscheiding voor Ronald Faber

De heer R.Th.A.M. (Roland) Faber (60) ontving zaterdag 21 december 2019 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de vrijwillige Brandweer gedurende 22 jaar.

De heer Faber is in 1997 gestart als vrijwilliger bij de Brandweerkazerne Nijmegen-Noord (post Noord). Hij is daarna opgeleid tot onder andere hoofdbrandwacht, chauffeur, pompbediende. Hij is zeer betrokken bij de post Noord.  Altijd bereid om een extra 24-uurs dienst op zich te nemen, neemt belangeloos deel aan demonstraties of promotie voor de vrijwillige brandweer of deelname aan de Kika-actie. Hij is ook altijd paraat om voertuigen op te halen voor een oefening of een open dag. Bij examens is hij regelmatig beschikbaar als ‘manschap’ of rollenspeler. Altijd bereid om een collega af te lossen bij een grote brandweer-inzet, ook als hij zelf daarvoor al mee heeft gewerkt bij die brand. Het tijdstip is voor hem daarbij niet van belang.

De heer Faber is iemand die tot het uiterste gaat. Hij gaat door ‘tot hij er bij neervalt’ als hij niet afgeremd of gestopt wordt door anderen. Kortom – een zeer gedreven, gedisciplineerde en gemotiveerde collega. Daarnaast is hij ook persoonlijk in zijn collega’s geïnteresseerd. Dit is heel belangrijk als je zo nauw met elkaar samenwerkt en bij inzetten op elkaar moet kunnen vertrouwen. Zo verwerkt hij al jarenlang de gewerkte uren van zijn collega’s en maakt ook het rooster voor de vrijwilligers van post Noord.

De heer Faber neemt nu afscheid van de Brandweerkazerne Nijmegen-Noord.

De heer Faber ontving zijn Koninklijke onderscheiding op zaterdag 21 december 2019 om 16.15 uur uit handen van burgemeester Bruls tijdens de afscheidsreceptie in de Brandweerkazerne Nijmegen-Noord, Spoorstraat 31, Lent.