Datum:

Weekagenda college van B en W van 17 - 24 april 2024

Donderdag 18 april

Burgemeester Bruls, wethouders Noël Vergunst, Grete Visser, Tobias van Elferen en Cilia Daemen en gemeentesecretaris Astrid van de Klift zijn aanwezig bij de uitreiking van de Vrede van Nijmegen Penning. De penning wordt toegekend aan de Britse oprichter van het internationale onderzoeksjournalistiek collectief Bellingcat, Eliot Higgins, voor zijn vernieuwende bijdrage aan vrede en mensenrechten.
Tijd: 15.30 uur
Plek: St. Stevenskerk

Vrijdag 19 april

Wethouder Jean-Paul Broeren is aanwezig bij een sportief schoolontbijt met leerlingen van Het Rijks VMBO, dat in het teken staat van de NEC-bekerfinale op zondag 21 april. 
Tijd: 08.30 uur
Plek: Het Rijks VMBO, Goffertweg 20

Burgemeester Bruls en wethouder Tobias van Elferen zijn aanwezig bij de afscheidsreceptie van Wiel Lenders als directeur bij het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. Na 26 jaar gaat dhr. Lenders met pensioen.
Tijd: 15.00 uur
Plek: Wylerbaan 4, Groesbeek

Zaterdag 20 april

Wethouder John Brom Start is aanwezig bij de start van het fietsenproject 'Met een fiets doe je mee'. Dit project zorgt ervoor dat Nijmegenaren met een laag inkomen een fiets kunnen kopen. Indien nodig worden de fietsen gerepareerd en ook leren de fietseigenaren hoe ze zelf hun fiets kunnen repareren. 
Tijd: 10.30 uur
Plek: Weurtseweg 154

Burgemeester Bruls is aanwezig bij Nationale Conventie 2024 van de Red Hat Society, een bijeenkomst van 250 dames, die veelal kenmerkend gekleed gaan in het paars en met een rode hoed op. De leden van dit gezelschap (naar een idee dat oorspronkelijk uit Amerika komt) delen op vriendschappelijke wijze kennis en ervaringen met elkaar uit op allerlei gebieden. 
Tijd: 14.00 uur
Plek: Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent, Hertog Eduardplein 4

Wethouder Jean-Paul Broeren is aanwezig bij de elektrisch rolstoelvoetbalwedstrijd N.E.C. – Heracles Almelo. Dit is de 1e thuiswedstrijd voor N.E.C.
Tijd: 13.00 uur
Plek: Radboud Sportcentrum, Heyendaalseweg 141

Zondag 21 april

Wethouder Tobias van Elferen is aanwezig bij de uitreiking van het einddiploma van leerlingen van de IMC Weekendschool. Deze leerlingen hebben vanaf groep 7 tot nu (de brugklas) elke zondag de weekendschool bezocht.
Tijd: 14.00 uur
Plek: Aula Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2

Woensdag 24 april

Wethouder Cilia Daemen is aanwezig bij de opening van een wandelend park. Het gaat om een mobiel parkje, met planten en boompjes in 35 bakken en 5 bankjes van gerecycled plastic, voorzien van kleurige afbeeldingen. Dit parkje wordt over een periode van twee jaar op verschillende plekken in de binnenstad geplaatst. Op elke plek staat het parkje circa drie maanden.
Tijd: 16.45 uur
Plek: Waalkade, het Labyrinth kunstwerk