Datum:

Weekagenda college van B en W van 24 - 31 mei 2023

Woensdag 24 mei

Voor de 17e keer wordt het KION-Trekvogels Invitatietoernooi Nijmegen oost (TIBO) georganiseerd bij de Trekvogels. Burgemeester Bruls is aanwezig om de deelnemers toe te spreken.
Tijd: 16.15 uur
Plek: Trekvogels, Luciaweg 25

Vrijdag 26 mei

Wethouder Cilia Daemen is aanwezig bij de Doedag Pijpenkappuh. Hierbij worden inwoners van Nijmegen aangezet tot het afkoppelen van hun regenpijpen, om overstroomde riolen en wateroverlast te voorkomen. 
Tijd: 15.00 uur
Plek: Tuinstraat 12

Wethouder Cilia Daemen wordt geïnterviewd bij de officiële opening van het allereerste Rainbow collective festival. Bij dit evenement wordt er met verschillende cultuuruitingen gekeken en onderzocht wat de stand van zaken is wat betreft de LHBTIAQ+ emancipatie in Nederland.
Tijd: 19.00 uur
Plek: Lux

Zaterdag 27 mei

Zowel burgemeester Bruls als wethouder Noël Vergunst zijn aanwezig bij de officiële opening van het Music Meeting Festival. Bijzondere artiesten uit meer dan 30 landen maken hun opwachting, waaronder ook talent uit Nederland. De burgemeester opent het festival om 16.00 uur vanaf het grote festivalpodium.
Tijd: 15.00 uur
Plek: Park Brakkenstein

De Spoedeisende Hulp van het Rijnstate ziekenhuis en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis organiseren een estafette sponsorloop, de SGO Run, om geld op te halen voor het goede doel, namelijk wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de spoedeisende geneeskunde. Wethouder Jean-Paul Broeren onthaalt de lopers die starten bij de nieuwe Rijnstate locatie in Elst, vervolgens rennen naar de hoofdlocatie in Arnhem en zullen finishen in Nijmegen.
Tijd: 16.00 uur
Plek: CWZ

Woensdag 31 mei

Burgemeester Bruls opent het nieuw bedrijfspand van NimaGen een technologisch bedrijf in Nijmegen dat gespecialiseerd is in DNA analyse.
Tijd: 15.00 uur
Plek: Hogelandseweg 88