Datum:

Weekagenda college van B en W van 7 - 14 december 2022

Donderdag 8 december

In Nijmegen Noord wordt het (winkel)centrum Hart van de Waalsprong gebouwd. Voor twee bouwblokken geldt dat het hoogste punt is bereikt. Dit wordt vandaag gevierd en wethouder John Brom is hierbij aanwezig.
Tijdstip: 12.00 uur
Plek: Nijmegen Noord

Wethouder Grete Visser bezoekt de première van de musical West Side Story bij de NSG Groenewoud. Tweehonderd jongeren bouwden in twee jaar tijd een eigen versie van deze tijdloze klassieker over het verhaal van een onmogelijke liefde.
Tijdstip: 20.00 uur
Plek: NSG Groenewoud, Van Cranenborchstraat 7

Vrijdag 9 december

Burgemeester Bruls spreekt een openingswoord bij de opening van SkyMUN, een debattoernooi voor leerlingen uit het hele land. Het toernooi wordt gehouden in het Kandinsky College Nijmegen van 9 t/m 11 december 2022. De openingsceremonie vindt plaats in het Goffertstadion. De debatten worden gehouden volgens het model van de Verenigde Naties, waarbij elke leerling een bepaald land vertegenwoordigt.
Tijdstip: 11.30 uur
Plek: Goffertstadion, Stadionplein 1

Zaterdag 10 december

Wethouder Noël Vergunst neemt het eerste exemplaar van het Jaarboek Numaga 2022 in ontvangst. Eén van de bijdragen in het jaarboek gaat over de gebrandschilderde ramen die de beroemde kunstenaar Joan Collette in de jaren 1939-1941 voor de gemeente Nijmegen maakte.
Tijdstip: 10.00 uur
Plek: Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23

Burgemeester Bruls spreekt een openingswoord bij Write for Rights (voorheen schrijfmarathon) in de bibliotheek Mariënburg. Deze briefschrijfactie vindt plaats tijdens de Dag van de Rechten van de Mens en is bedoeld ter ondersteuning van gevangenen over de hele wereld die onterecht vastzitten vanwege werk, geloof of overtuiging.
Tijdstip: 12.00 uur
Plek: Bibliotheek Gelderland Zuid, Mariënburg 29

Wethouder Jean-Paul Broeren opent een hondenspeeltuin in Lindenholt. Het betreft een hondenlosloopgebied dat is omgebouwd naar een speelplek voor honden, met hondenspeeltoestellen. Het idee is afkomstig van bewoners.
Tijdstip: 10.00 uur
Plek: Kees Pellenaarspad 

Wethouder Noël Vergunst is aanwezig bij de première van de voorstelling ‘Carmen, maquia’ van het gezelschap Introdans.
Tijdstip: 19.30 uur
Plek: Stadstheater Arnhem, Velperbinnensingel 10 Arnhem

Maandag 12 december

Wethouder Noël Vergunst is aanwezig bij de officiële start van de bouw van 45 zorgappartementen voor ouderen aan de St. Agnetenweg. KlokGroep realiseert deze appartementen in opdracht van woningcorporatie Woonwaarts en zorgverlener De Waalboog.
Tijdstip: 9.00 uur
Plek: St Agnetenweg

Dinsdag 13 december

Burgemeester Bruls spreekt tijdens de heropening van 52Nijmegen (voorheen FiftyTwoDegrees). Sinds Kadans Science Partner eigenaar is van het pand (2017) is de bezettingsgraad gestegen naar ruim 90%. De nieuwe huurders bestaan onder andere uit belangrijke Health & High Tech bedrijven, zoals het bedrijf Nexperia dat halfgeleiders produceert.
Tijdstip: 17.00 uur
Plek: Jonkerbosplein 52

Wethouder Tobias van Elferen is aanwezig bij het Radboudumc Kerstconcert, dat wordt verzorgd door het Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum.
Tijdstip: 19.30 uur
Plek: concertgebouw De Vereeniging

Woensdag 14 december

Burgemeester Bruls en wethouder Noël Vergunst brengen een bezoek aan Museum Kam Nijmegen tijdens de heropening. Dit jaar viert het museum haar 100-jarig bestaan. Het museum was gesloten vanwege een renovatie.
Tijdstip: 14.45 uur
Plek: Museum Kamstraat 45

Wethouders Grete Visser en Noël Vergunst zijn aanwezig bij de afscheidsreceptie van Esther Lamers, directeur woningcorporatie Woonwaarts.
Tijdstip: 16.00 uur
Plek: Restaurant Nimma, Weurtseweg 478