Datum:

Nieuwsbrief 6 maart 2024


 

Onderzoek mantelzorg

Bent u mantelzorger voor een naaste? Wat waardevol dat u dit doet! De gemeente Nijmegen vraagt u mee te doen aan een onderzoek naar ondersteuning door mantelzorg. Dit onderzoek wordt gedaan om beter te begrijpen hoe het is voor mensen die voor een naaste zorgen. Door deel te nemen helpt u om de ondersteuning voor mantelzorgers in de toekomst te verbeteren. Wilt u deze vragenlijst invullen? Wij waarderen het zeer als u dit doet. Het duurt ongeveer 15 minuten.


 

Schuldhulpverlening voor Nijmegenaren krijgt hoog rapportcijfer

Nijmegenaren zijn tevreden met de dienstverlening van Team Geldzorgen. Dat blijkt uit onderzoek dat vorig najaar werd gedaan. Team Geldzorgen van de gemeente helpt inwoners met advies en schuldhulpverlening. Nijmegenaren die geldzorgen hebben, kunnen er terecht. Een financieel expert kijkt dan naar de mogelijkheden om schulden af te lossen of te voorkomen, en maakt een plan voor de volgende stap.

Het onderzoek ging over de tevredenheid over schuldhulpverlening. Die is onderverdeeld in twee fases. Eerst wordt een plan gemaakt (de regelfase), daarna volgt het aflossen van de schulden (de aflosfase). Inwoners gaven in het onderzoek gemiddeld een 7,9 voor het werk van Team Geldzorgen in de regelfase, en een 8,5 voor de aflosfase. De resultaten van het onderzoek zijn naar de gemeenteraad gestuurd.

Nijmegenaren met geldzorgen kunnen contact opnemen met Team Geldzorgen. Op de website hulp bij geldzorgen vindt u meer informatie. Mailen kan ook, via geldzorgen@nijmegen.nl.

Lees hier collegevoorstel 4.6 Klanttevredenheidsonderzoek Schuldhulpverlening


 

Bewoners kiezen eigen straatnaam: energie-pionier vernoemd

Wetenschapper Mária Telkes krijgt een straat naar zich vernoemd in Nijmegen. De Hongaars-Amerikaanse Telkes (1900-1995) had een belangrijke rol in de ontwikkeling in energie-technologie. Zo ontwikkelde ze de eerste thermo-elektrische stoomgenerator, en ontwierp ze het eerste huis op zonne-energie.

Op de plek van tuincentrum van Loosbroek, tussen de Einsteinstraat en de Heiweg, komen zeven woningen. De toekomstige bewoners ervan kwamen zelf met de naam Mária Telkeshof. Die naam past goed in de buurt, waar meer straten de naam van wetenschappers dragen. Dat zijn tot nu toe vooral namen van mannelijke wetenschappers; daar komt dus nu de naam van een vrouw bij. Naar verwachting worden de woningen aan het nieuwe Mária Telkeshof volgend jaar opgeleverd.

Lees hier collegevoorstel 4.2 Straatnaamgeving Mária Telkeshof