Agenda

Hier vindt u de volgende bijeenkomsten van Power2Nijmegen. Op dit moment staat er nog geen bijeenkomst op de agenda. Wij infomeren u zodra er een datum bekend is voor een volgend event.

Terugblik op het Energy Innovation Event van 23 juni 2022

Het Power2Nijmegen bedrijvennetwerk heeft haar 10-jarig jubileum op 23 juni gevierd tijdens het Energy Innovation Event in de Planon Innovation Campus. Dit keer stond het event in het teken van innovatieve energieprojecten die via het Aanjaagfonds op weg zijn geholpen.

Dagvoorzitter Jeroen de Blij nam de aanwezigen mee langs de verschillende sessies waar sprekers kennis en ervaring deelden op het gebied van energiebesparing en duurzame energieopslag. Zo kwam je meer te weten over warmtewinning uit de Waal, het gebruik van thermische zonnepanelen en de Kleurrijk Groene Energie Ambassadeurs. Daarnaast werd het eerste Power2Nijmegen jubileummagazine uitgereikt. Én zorgde songwriter Roos Blufpand voor een muzikale boost. 

Aansluitend was er een netwerkborrel en rondleiding door de inspirerende Planon Innovation Campus. Kortom een event dat bol stond van innovatieve energieprojecten die al een mooie bijdrage leveren aan een energieneutraal Nijmegen.

Event gemist?

Bekijk dan de aftermovie en het digitale fotoalbum:

Terugblik op het Zonnedak Award Event op 7 april 2022

Dit jaar bestaat het bedrijvennetwerk Power2Nijmegen 10 jaar! Dit jubileumjaar zijn we gestart met het eerste Nijmeegse Zonnedak Award Event op 7 april. Het ‘live’ event vond plaats in het ROC Technovium waar recent een zonnedak is gerealiseerd. 

Sprekers aan het woord

Dagvoorzitter Mark Spijker nam de aanwezigen mee op langs verschillende sessies. Na het energieke welkomwoord van bedrijfsleider en onderwijsmanager Hilbert Elfing van het ROC sprak Keynote spreker Maurits Groen bekend van Waka Waka en Kipster. Maurits Groen inspireerde de aanwezigen over het belang van 100% circulaire zonnepanelen uit de regio. 
Daarnaast gaf Christian Klep van Liander inzicht in filevorming op het elektriciteitsnet: is er nog ruimte voor energieopwekking met zonnepanelen? Vervolgens maakte Robbert van Otterloo de aanwezigen wegwijs in de verschillende subsidiemogelijkheden van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Tijdens de tafelsessie ging Mark Spijker in gesprek met Justin Janssen van de Rabobank en ondernemer William Nillesen. De Rabobank heeft zijn bedrijf op weg geholpen met de realisatie van hun zonnedak.

De winnaar van de eerste Nijmeegse Zonnedak Award 

Tot slot werd door Maurits Groen de winnaar bekend gemaakt. Uit de 3 finalisten, SSH&, Klingele en de Voedselbank werd Klingele tot de winnaar gekozen. Wethouders Monique Esselbrugge en Jan Wijnia reikten de Zonnedak Award en een cheque van € 3.000,- aan prijzengeld uit aan directeur Pascal Burhenne. Klingele schenkt deze prijs aan de Voedselbank om te besteden aan het verbeteren en opschalen van organisatie. Daarnaast won Klingele ook een interview in een ondernemersblad en een diner voor twee bij de Nieuwe Winkel, een restaurant dat met botanische regionale seizoensproducten kookt.

Zonnemarkt en netwerkborrel

Aansluitend was er een netwerkborrel en een Zonnemarkt waar je volop informatie kon inwinnen over diverse soorten zonnepanelen. Kortom een zeer geslaagd event met volop voorbeelden van zonnedaken die een mooie bijdrage leveren aan een energieneutraal Nijmegen.

Event gemist?